Last news in Fakti

10 Юли, 2022 09:30 2 248 6

Правят филм за Димо от P.I.F.

  • димо-
  • p.i.f.-
  • филм

„Приказка за нови времена“ е получил финансиране от Национален филмов център

Документален филм за големия Димо Стоянов от P.I.F., който си отиде от този свят, ще прави журналистката Велианна Кашева.

Нейният проект за документален филм „Приказка за нови времена“ е получил финансиране от Национален филмов център.

„Когато Димо от любимите ми P.I.F. си отиде, тъгата беше - и още е - толкова огромна, че си обещах да направя всичко по силите си да им благодаря, както мога, за всичко, което са ми дали. Затова си казах, че трябва да направя филм за P.I.F. и всичките Димови чудеса. През цялата 2021 г. проследявах ключовите събития на групата и така малко по малко сценарият сам започна да се пише... Още от самото начало имам чувството, че Димо ме събира с най-точните хора и буквално ми отваря очите за посоката на това, което трябва да заснемем. През целия този път, когато споделях идеята си с познати и непознати, виждах у всички толкова любов и уважение в очите им, че ми е трудно да ги побера в думи. Надявам се да успея... в кадри“, споделя Кашева в личния си профил във Фейсбук.

Продуцент на лентата е Христо Дерменджиев от А Плюс Филмс.

“На групата, Люба и всички замесени приятели на Димо обещавам, че ще направим един безкрайно красив филм, пълен с обич и смисъл. Опитвам се да ти го подаря, Димо... Толкова много любов си оставил, навсякъде”, пише още авторката на идеята.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Досада.

    7 4 Отговор
    И той беше досаден.
  • 2 ...

    6 6 Отговор
    Само главата му беше голяма, на тоз бездарник.
  • 3 чУвал или чувАл

    6 0 Отговор
    Само си представих в раздел КУЛТУРА , да правят филм за.......ББ ! И изтръпнах !
  • 4 Георги v.

    7 2 Отговор
    Чак пък филм. Измислят си звезди.
  • 5 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Пак ще ни Глобят с 2 милиона за Видео, което му викат филмче. Така да си го гледкат роднините. Халтурка да има де!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.