Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 14:56 1 514 1

„Gangsta's Paradise“ се завърна в музикалните класации след смъртта на Coolio

  • coolio-
  • gangsta's paradise-
  • кулио-
  • класация-
  • хип-хоп-
  • рап

Хитовата песен има над 1 милиард гледания само в YouTube

„Gangsta's Paradise“ се завърна в музикалните класации след смъртта на Coolio - 1
Снимка: Shutterstock

Хитът на Кулио от 90-те години на миналия век „Gangsta's Paradise“ се завърна в музикалните класации, след като рапърът почина в края на септември, съобщи Контактмюзик.

Легендарната песен от 1995 г. „Gangsta's Paradise“ спечели нова популярност след смъртта на 59-годишния изпълнител. Кулио беше намерен в къщата на свой приятел в Лос Анджелис на 28 септември. Светът на музиката беше шокиран, а феновете си припомниха класическия хип-хоп хит, който донесе световна популярност на изпълнителя.

Според "Билборд" стриймовете на „Gangsta's Paradise“ са се увеличили с 264 процента само в САЩ. Хитът заема 16 и 11 място в класациите за хип-хоп и рап.

В класацията за сингли на Великобритания „Gangsta's Paradise“ отново се появи под номер 55. Песента е в класациите на Гърция, Белгия, Литва, Полша и други страни.

Това не е първият път, когато „Gangsta's Paradise“ се връща в класациите. През 2009 г. Кулио се появи с реалити шоуто „Биг брадър“ и тогава песента му от 1995 г. влезе в британския чарт.

Кулио беше кремиран. Близките на рапъра, чието истинско име е Артис Лион Айви, ще получат медальон с част от праха му. Той е баща на 10 деца.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    0 0 Отговор
    Страхотна песен, но пародийният кавър Amish Paradise на Weird Al е още по-добър :)