Last news in Fakti

14 Декември, 2023 12:31 2 271 2

"Наполеон" продължава да е най-гледаният филм в България

  • наполеон-
  • ридли скот-
  • драма-
  • история-
  • бокс офис-
  • кино-
  • филми-
  • класация

Филмът с Джони Деп "Жан дьо Бари" е на 10-то място сред най-гледаните филми у нас

"Наполеон" продължава да е най-гледаният филм в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Историческата драма за най-известния император в няколкото френски империи между 19-ти и 20-ти век "Наполеон" на режисьора Ридли Скот продължава да е най-гледаната в кината у нас лента, сочат обобщените данни след миналия ѝ трети уикенд. Филмът, в който се проследява възходът на Наполеон към трона и постепенния му залез до остров Елена, отчита вече 56 342 зрители и 773 491 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е анимацията "Желание", която съпътства първенеца от първия му ден в кината у нас. Пътуването на Аша в Кралството на желанията е споделено вече от 31 957 зрители, а приходите от билети са 396 315 лева.

Трето място заема първата премиера от миналия петък - японската анимация "Момчето и чаплата". Търсеният от Хаяо Миядзаки контраст между суровата реалност на Втората световна война и магичния вътрешен свят на главните герои е видян от 5 304 зрители и има 70 781 лева приходи.

На четвърто място е петият филм от поредицата "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", който е от месец в кината. Първите години на станалия по-късно президент Сноу, които преминават в тийнейджърски бунт и любовен трепет в Панем, са гледани вече от 60 498 зрители, а парите от билети са 826 164 лева.

Пето място заема комедията "Забравената Коледа". През втората седмица от престоя си на големия екран разказът за Елиз, която има за задача да спаси Коледа, преди празникът да бъде забравен, е с вече 8 675 зрители и 97 405 лева приходи от билетите им.

Шеста позиция в топ 10 заема българският "Цената на властта". Прочитът на Исидор Карадимов към света на задкулисието и властта, преплетени във филма, са видели вече 10 678 зрители, а приходите са 132 464 лева за десетте дни в кината.

Седми по ред е хорърът "Черен петък". Представената нова история за сериен убиец след Деня на благодарността в Плимут, Масачузетс, от режисьора Илай Рот е вече втора седмица по екраните и има 8 988 зрители и 112 358 лева приходи.

На осмо място е друг български филм - "Диада" на Яна Титова. Историята на 16-годишната Дида, дете на разделени родители, попълващо липсващите пари за пътуване до майка си в Америка с предлагане на съученичките ѝ в платен сайт, е над месец по екраните и има 50 043 зрители и 587 848 лева от билетите им.

Девето място заема руската анимация "Котки в музея". Пристигането на котката Винсън и мишката Морис в Ермитажа, където се сблъскват с котешкия отряд, който пази картините там, са проследени от 20 833 зрители и има 236 434 лева приходи за месец в кината у нас.

Десето място е за френската биографична драма "Жан дьо Бари". Пътят на графинята на Бари Жан Бекю до официална метреса на Луи XV са гледали 4 298 зрители, а за двете седмици приходите от билети са 48 113 лева.

Извън десетте най-гледани филма е втората премиера от миналия петък. Българската драма "Немилосърдната красавица" за религиозен студент, който се озовава в приказно кралство, а кралицата се влюбва в него, е гледана от 763 зрители и има 8 285 лева приходи. Френската романтична драма "Страсти в кухнята", която показва изобретяването на нови рецепти в края на 19-и век от шеф Доден и асистентката му Йожени, е гледана от 519 зрители и има 6 623 лева приходи.

За миналия уикенд кино са предпочели да гледат 42 242 зрители. Миналата година по същото време филми са гледали 31 329 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно и

    11 0 Отговор
    В този филм руснаците са лошите а наполеон е героя на запада подпалил Москва😂😂😂😂
  • 2 Баба Гошка

    3 1 Отговор
    Много скучен тъ пизъм. Имам всички нови филми, програми, спорт и т.н. този филм само за приспиване става. Голям бокклуук. А хората и пари плащат да го гледат? Пълна измама е да плащат да гледат американски измислици за европейска история. Но и за това има поговорка на английски: глупакка и парите му скорл се разделят.