Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 20:26 1 525 6

Екзотика и красота в травъл фотографиите на Людмила Капитанова

  • людмила капитанова-
  • изложба-
  • фотографии

Луксозното издание на „Библиотека България“ ще бъде представено на изложба, която се открива на 25 октомври, вторник от 19 часа в галерията на Виваком Оборище 5

Излезе от печат първата по рода си книга албум с фотографии от уникални и отдалечени, трудно достъпни кътчета в цял свят на травъл фотографа Людмила Капитанова. Луксозното издание на „Библиотека България“ ще бъде представено на изложба, която се открива на 25 октомври, вторник от 19 часа в галерията на Виваком Оборище 5. Книгата съдържа над 60 фотографии с красиви пейзажи, портрети, върхове, планини, пустини, реки, хора, животни. Някои от тях са част от изложбата. В албума можете да видите заснежените върхове на планините в Непал, Килиманджаро в Африка, пълните с живот реки във Виетнам, каналите на Венеция, загадъчните храмове в Азия, слонове, зебри и жирафи, пингвини и тюлени, екзотични портрети на хора от племената в Африка и Азия, редки снимки на обитателите на Антарктика.

Екзотика и красота в травъл фотографиите на Людмила Капитанова

Всяка снимка има своя биография, свързана е със случки, даже рисковани преживявания. Характерните моменти са уловени с усет за цвят, хармония и естественост. Географията на фотографските маршрути на Людмила Капитанова е впечатляващо разнообразна – Антарктика, Бали, Мианмар, Шри Ланка, Мароко, Камбоджа, Египет, Чили, Непал и Иран.…Дори познати кътчета от Европа изглеждат впечатляващо с уловените детайли и нюанси. Усещането за мига излъчва човечност, любопитство, и вдъхновение. В албума са показани и фотографии на нейни колеги от фотоекспедициите на няколко континента.

Екзотика и красота в травъл фотографиите на Людмила Капитанова

На изложбата, която ще бъде открита до 29 октомври, са показани над 30 фотографии с акцент от последното пътуване на Людмила Капитанова в Непал и Иран със световноизвестния италиански фотограф Роберто Паци. Той е роден в Милано, но живее в Палма де Майорка (Испания). Издал е седем книги със свои фотографии, работил е за специализирани издания като Natonal Geographic, GEO, също за Daily Mail, The Times, Daily Telegraph, представени в изложбени салони в цял свят.

Екзотика и красота в травъл фотографиите на Людмила Капитанова

„Постоянното търсене на собствените лимити и любовта към света, с неговите разнообразни страни, намират в нейните фотографии начин да се покажат на повърхността и да бъдат разказани с лекота и удивителна непосредственост“, казва Роберто Паци за снимките на Людмила Капитанова. Той беше гост на откриването на първата ѝ изложба през 2019 г. За съжаление сега няма да може да присъства, но заглавието „Да пътуваш с Роберто“ е знак за благодарност за съвместните експедиции.

Екзотика и красота в травъл фотографиите на Людмила Капитанова


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе да ви кажа

    7 1 Отговор
    г.з път да види
  • 2 Абе

    8 1 Отговор
    Да питам кво е това ТРАВЪЛ, травестит ли е, що ли е
  • 3 Калмук

    4 1 Отговор
    ТРАВЪЛ фотограф ??!?!?!?! Такова скудоумие още не бях срещал (да не използвам по-цветисти епитети) !!!
  • 4 Предпочитам

    3 0 Отговор
    фотографиите на Людмила Живкова пред НРБ построена от баща и.Напомнят ми едно много добро време за което само може да мечтаем.

    Коментиран от #5

  • 5 Соваж бейби

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Предпочитам":

    Аз пък бих се накефила повече на някой рап песен от Марсей например B.B. Jacques - Casting XXL ft. SC голямото S и аматьор още новобранец в жанра ,отколкото да гледам тези жалки хорица .Снимало се и книга и галерия ще направи ще кажеш Мерелин Моро например изложба .И бас хващам нищо интересно написано,факти ,любопитно ...даже не ги знам кои са тия .Да си слагат снимките в фейса защо занимават хората с тяхното съществуване ,нещо откриха ,направиха ,...прославиха България ли ?
  • 6 въпросче

    2 1 Отговор
    Ако не е травъл,а пътуване,какво ще стане? Няма да сте интересни ли?