Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 06:50 6 256 7

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят

  • люзмила капитанова-
  • изложба-
  • фотографии-
  • галерия

Открита бе уникална изложба на тревъл фотографии 

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят - 1

Почитатели на фотографията, приятели, журналисти, професионални фотографи, любопитни посетители бяха многобройните гости на откриването на уникалната изложба на тревъл фотографии на Людмила Капитанова в галерията Виваком – Оборище 5. Снимките са за период от последните три години и обхващат няколко фотографски експедиции. Географията на обектите е изключително разнообразна, като специален акцент е поставен върху последното пътуване до Непал и Иран.

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят

В експозицията можете да видите заснежените върхове на Еверест в Азия и на Килиманджаро в Африка, живописните пълни с живот реки на Виетнам, необичайни картини от каналите на Венеция, напълно безжизнени пустини в Иран, зебри, слонове и жирафи от Африка, пингвини от Антарктика, уникални портрети на жители на Непал и Африка, мостове над главозамайващи пропасти, живописни храмове в Камбоджа, Бали, Манмар, Шри Ланка и красиви многоцветните витражи на джамиите в Иран, етюди от Мароко, Чили… Сред изложени фотографии са работи на колеги на Людмила от цял свят, свързани чрез експедициите на италианеца Роберто Паци, фотограф със световна известност, снимал за Natonal Geographic, GEO, също за Daily Mail, The Times, Daily Telegraph. „Да пътуваш с Роберто“ е заглавието на изложбата, а също и на уникалната по рода си книга – албум с над 60 фотографии, луксозно издание, в което всяка фотография е готов постер. Любителите на екзотиката ще могат да теглят тези фотографии и през интернет сайта на Людмила и профилите ѝ в социалните мрежи.

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят

Людмила Капитанова представи и екипа на издателство „Библиотека България“, издал уникалния албум. Силни и емоционални бяха оценките на професионалистите – управителя на агенция „Булфото“, известният наш фотограф Евгени Димитров и Мирослав Маринов от Софийската фотографска школа. Едно хоби, превърнало се в страст и увлечение, вече е изкуство и кауза за авторката на изложбата. И двамата професионални фотографи отбелязаха разнообразието и усета в погледа на Людмила към света,умението да „хване“ мига в дълбочина. Роберто Паци в посланието си към изложбата и книгата също отбелязва лекотата и невероятният инстинкт към мига във фотографиите на Капитанова. А на него не може да не му се вярва – той има издадени седем книги с фотографии.

Фотографката Людмила Капитанова разказа за срещите си, за това как хора с различни традиции, обичаи, вярвания от различни краища на света откриват общото помежду си и как естествеността сваля бариерите.

Изложбата ще бъде открита за посетителите до 29 октомври в галерията на Оборище 5, а след това ще бъде представена и в Пловдив.

Людмила Капитанова: Красота и естественост в живописните фотографии от цял свят


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сбруя

    1 0 Отговор
    Едната е Капитанова,а другата е Капитонова. Ка-питонова.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пиленце

    3 0 Отговор
    Красота и девственна естественност /девственност има в живописните фотографии от цял свят.

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето ,и от това което виждам ,всички ходим на почивка в други държави .По география учителкета ги показваше подобни снимки когато сме учили за различните държави и раси!Първата снимка на анонименчовек,
    И човешкото същетвуване - творба,снимка се дължи на Луи Дагер, заснета в Париж през 1838 г.С помоща на Жозеф Нисефор Ниепс, френски инженер, смятан за изобретател на фотографията.На Boulevard du Crime вечер там е имало десетки театри тълпи хора и осветление 1838 г .и една на един пич който лъска обувките на друг ,с това си изкарва прехраната , снимки на анонимни хора, които сега се смятат за първите фотографирани хора в историята.
  • 7 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "пиленце":

    Ако е с пари на държавни начела и хотели на аванта с безплатен билет и храна симала Ленчиту та се самозабравила.Питай я пича с жълто облечен и нарисуван какъв е ,какво означава облеклото му традиция ,племена не може да ти даде отговор .Сигурно е жена или дъщеря на някой си която трябва да стане известна в България ?Жалко за парите на народа ако не е с лично нейни пари цялата изложба която и в фейсбук няма да е интересна на никой .