Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 18:20 1 409 4

Отличия за заслужили дейци

  • съюз на българските писатели-
  • отличия-
  • галерия анел-
  • стоян денчев

Съюзът на българските писатели отличи свои членове и други достойни българи

Отличия за заслужили дейци - 1

На днешния празничен ден, в галерия „Анел“ Съюзът на българските писатели отличи не само свои членове, но и други достойни българи – заслужили деятели на културата.

Отличия за заслужили дейци

Сред наградените тази година е и бележитият интелектуалец и общественик Стоян Денчев. Дългогодишният ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии и почетен председател на Съюза на народните читалища получи почетна грамота за заслуги към съвременната българска литература и златна значка на Съюза на българските писатели, която се дава на най-значимите личности с принос в развитието на българската култура.

Отличия за заслужили дейци

В краткото си изявление, проф. Денчев отдаде дължимото на всички наградени в Деня на народните будители и отправи призив към присъстващите „да не забравяме делото на българските будители и да подкрепяме мечтите и стремежите на младите хора в България, защото те са нашето бъдеще и те имат потенциала да бъдат будителите на новото време“.

Отличия за заслужили дейци


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    8 0 Отговор
    Благодарим ти чичо Денчо за всички кадри с които ни снабди от Библиотекарския.
  • 2 Даа

    8 0 Отговор
    Догановия ординарец...
  • 3 За тиквич

    6 0 Отговор
    няма ли отличие
  • 4 не ви чета

    0 0 Отговор
    От съюза на турските писатели няма ли награда?