Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 18:08 1 492 4

Днес се раздават наградите БАФТА

  • бафта-
  • награди-
  • кино-
  • отличия

Килиън Мърфи, Клеър Фой и Бари Киогън ще присъстват на церемонията по връчването на наградите БАФТА

Днес се раздават наградите БАФТА - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актьорите Килиън Мърфи, Клеър Фой и Бари Киогън са сред номинираните за наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА), които ще присъстват на церемонията по награждаването тази вечер, съобщи Пи Ей Мидия/ДПА

Ирландците Мърфи ("Опенхаймер") и Киогън ("Солтбърн") са номинирани в категорията за най-добър актьор в главна роля.

Звездата от сериала 'Короната" Клеър Фой е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в драмата "Непознати". Нейният партньор от филма Андрю Скот отсъства сред номинираните, но ще присъства на церемонията като представящ категориите заедно с Пол Мескал. Мескал е номиниран в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си в "Непознати".

В петък беше потвърдено, че принц Уилям, който е президент на Британската академия за кино и телевизия, ще присъства на събитието. Това ще бъде първият му официален ангажимент като член на кралското семейство след операцията на неговата съпруга Кейт.

Режисьорът на "Опенхаймер" Кристофър Нолан също ще присъства на церемонията. Нолан е фаворит в категорията за най-добър режисьор.

Церемонията по връчване на наградите БАФТА ще включва изпълнения на Софи Елис-Бекстър и Хана Уодингам. Хитът на Елис-Бекстър Murder On The Dancefloor придоби нова популярност, след като стана част от саундтрака на "Солтбърн".

Сред известните лица, които се очакват на церемонията, са още Дейвид Бекъм, Дуа Липа, Хю Грант, Идрис Елба, Кейт Бланшет.

Водещ на церемонията, която ще се състои в Кралската фестивална зала на центъра "Саутбанк" в Лондон тази вечер, ще бъде Дейвид Тенант.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клошар с висше от 1983-та

    0 0 Отговор
    А за мен днес бе награда от контейнерите на една вилна зона,че успях да натоваря няколко дървени дограми на багажника на 35-годишната ми ,,Лада" за да ги нарежа и стопля старите си кокали...
    Благодаря на ,,Благодетелите" си...вярвам богаташи,че са ме възнаградили с наградата":....""ЕБАВТА"...
  • 2 муцунка

    0 0 Отговор
    Днес ще бъдат раздадени наградите БАФТА с нафта,Бахта в шахта!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.