Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 09:12 1 943 4

"Фондацията" заминава на турне в Германия

  • фондацията-
  • турне-
  • германия

Супергрупата ще изнесе пет концерта в големите германски градове

Супергрупата „Фондацията“ предстои да посети след дълга пауза отново Германия през ноември, съобщават от групата.

Турнето на „Фондацията“ със специалното участие на големите български рок гласове – Звездомир Керемидчиев, Атанас Пенев и Славин Славчев, включва пет концерта - във Франкфурт (22.11.2022 г.), Мюнхен (23.11.2022 г.), Кьолн (24.11.2022 г.), Берлин (25.11.2022 г.) и Щутгарт (26.11.2022 г.), предава БТА.

Групата вече има студиен албум с 14 песни и книга „Фондацията“, издадени през 2016 г., а първото околосветско турне се осъществява през 2018 г., като последният концерт беше в Хамбург.

“Фондацията” е име, вдъхновено от романите на Айзък Азимов, а на латиница е смесица между два езика. Групата е създадена в началото на 2013 г. по логиката на супергрупите (всеки от участниците е много популярен музикант, с трайни постижения в музикалния бранш). Музикантите изпълняват най-големите хитове на групите си в нови, акустични аранжименти и във вокални дуети, трио и квартети.

Билети за концертите са достъпни в цялата мрежа на Reservix и ADticket, както и онлайн на www.gibelin.shop. Предварителните билети са на цена от 25 евро плюс такси за компанията, продаваща билетите а на касата преди концерта - от 35 евро, ако контингентът не е изчерпан. Броят на билетите е ограничен, заради това се препоръчва предварителното им закупуване. Концертите за деца до 12 г. са безплатни, но е задължително използването на шумоизолиращи слушалки в съответствие със Закона за закрила на детето в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мисира

    4 6 Отговор
    Трудно е да градиш популярност на стари изсъхнали лаврови клонки остатъци от комунистическо минало.
  • 2 един

    4 2 Отговор
    На младини когато гледах нашите групи /Щурците,ФСБ/ на концерти, ми се струваха на световно ниво,но днес когато има стотици видеа на Пърпъл,Цепелин,Пинк Флойд и т.н.,наште са много-много назад от тях!Така е и днес с по-новите групи и певци!Изобщо англичаните са школа и класика в поп-музиката/и в други жанрове музика/!

    Коментиран от #3

  • 3 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "един":

    И сигурно си мислиш,че те на Запад групите ей-така изведнъж почват да правят концерти на това високо ниво?Ами прочети книги за живота на различни групи и сам ще се убедиш,че нещата изобщо не са такива,каквито си ги мислехме и представяхме.А колкото до Фондацията - ами да са живи и здрави да радват хората.А и на Запад има доста групи,които се прехранват изпълнявайки песни на стари банди.
  • 4 Печелим с песни от комунизма

    3 0 Отговор
    Във времето на капилизма! Като падна комунизма какво създадоха което да си струва! Нищо! А преди все ревяха че комунизма им пречел! Няма да отида, и не ходете!