Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 15:15 1 371 8

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България

  • микеле плачидо-
  • филм-
  • българия

"Ако младите считат, че мога да им бъда полезен с нещо, аз ще се радвам, без значение дали са италиански, френски или български изпълнители", каза популярният италиански актьор

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България - 1
Снимка: БГНЕС

Микеле Плачидо иска да снима следващия си филм в България. Това обяви популярният италиански актьор днес на среща с журналисти.

"Ако младите считат, че мога да им бъда полезен с нещо, аз ще се радвам, без значение дали са италиански, френски или български изпълнители", каза Плачидо.

"Снощи имах изключително приятна среща с Виктор Чучков, който беше сътрудник на Енио Мориконе. Маестро Чучков прави класическа музика, но през призмата на един български поглед и, в същото време, оркестрации на модерна музика", разказа Плачидо.

"Мисля, че филмът за Караваджо е произведението на моята художествена зрялост. Ако погледнете италианските оперни композитори, повечето от тях пишат своите най-големи шедьоври след 80-годишнините си. Мисля, че музиката наистина е нещо трансцендентно. Това е най-великото изкуство", каза още Микеле Плачидо.

Броени дни след световната му премиера, филмът "Сянката на Караваджо" беше показан на "Киномания", на 19 ноември, в зала 1 на НДК в присъствието на неговия режисьор, съсценарист и изпълнител на една от главните роли - Микеле Плачидо, припомня БТА. Той е познат у нас най-вече с образа си на Корадо Катани в сериала "Октопод".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    7 0 Отговор
    Микеле започвай да снимаш от Банкя.Там е капото на мафията и българския октопод
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 0 Отговор
    Чудесна идея! Нека да направи нови серии на филма "Октопод", посветен на българската мафия , начело с дон Бойковито Борисони, Ивон Гешефтани, Даелиан Пеевчони, Корнела Мути Нинони и пр.

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    За българската Gomorra казваш ?Ама си нямаме български Roberto Saviano писател, есеист, журналист и сценарист.Няма да бъде допуснат ,освен да напише сценарии или книга в друга държава и да остане анонимен ,нещо като Шекспир .Имахме един куражлия 2008 г още бях в България ,никога няма да забравя -
    беше убит посред бял ден до хотел Плиска в София ,след интервю ....който нашумя с книгите си "ВИС", "ВИС-2", "СИК"....

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    поплюва
  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Бай Ганьо
  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Не разбрах, защо ме изтриха.
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    В България е така! Бай Ганьо уби автора си Алеко Константинов. Бай Ганьо е жив, ходи из Европата, излага ни и днес е готов отново да унищожи автора си. Права си, че ще му е трудно на Микеле Плачидо да намери сценарий от български писател!