Last news in Fakti

7 Декември, 2022 14:49 1 379 4

Известни артисти и певци се включват в спектакъла "Стефан Данаилов на 80: Години любов"

  • стефан данаилов-
  • спектакъл-
  • години любов-
  • артисти-
  • певци-
  • народен театър

На 9 декември, в 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата "Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум" в Градската градина

Известни артисти и певци се включват в спектакъла "Стефан Данаилов на 80: Години любов" - 1
Снимка: Facebook

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов. Актьорите Асен Блатечки, Иван Юруков, Павел Иванов и певицата Кристина Димитрова са сред участниците в събитието, научи БТА от организаторите. На сцената в Народния театър на 9 декември, петък, ще излязат още Нина Николина, Александър Кадиев, Владо Въргала, Радина Боршош. Шоуто "Стефан Данаилов на 80: Години любов" ще бъде кулминацията в честванията по случай кръглата годишнина от рождението на обичания актьор.

Сценарият и имената на всички участници се пазят все още в тайна от режисьора Росица Обрешкова, племенница на Ламбо. Заедно със сценографа Елена Иванова и сценариста Георги Тошев те подготвят специална програма, в който студенти и приятели на Мастера ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта от филма за него, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от Златния фонд на БНР. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи "Стипендия на Ламбо" със спомоществователството на фестивала "Сцена на кръстопът", чийто създател е Стефан Данаилов.

Всички средства от продадените билети ще бъдат дарени на Дома на ветераните на културата и изкуствата в столичния квартал "Захарна фабрика", който Стефан Данаилов подпомагаше и приживе.

Същия ден - 9 декември, в 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата "Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум" в Градската градина.

Представянето на биографичната книга "Стефан Данаилов. Игра на живот" от Георги Тошев и филма "Ламбо от София" (продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Константинова, консултант Росица Обрешкова, оператор Борис Пинтев) пък е тази вечер в кино "Одеон".

Има истории, които не са за разправяне. Има и други, които показват що за хора сме били – аз и моето поколение. В нашите истории има идеали, има любов, има приятелство... Важни неща, трябва да се говори за тях. Един ден, когато събереш достатъчно мотиви, напиши нова книга – в нея да не говоря само аз, а и хората, белязали живота ми... И не забравяй, има една дума, на която много държа – ЖИВОТ! Доскоро беше „любов", но днес със сигурност знам, че най-важната дума е „живот"!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    НАЙ УМНИЯ ДЕПУТАТ ОТ БСП!
  • 2 БСП на Бунището

    1 4 Отговор
    Тия наистина са" на всеки километър ".....Червена комунистическа Кохорта!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Дали ще има такива спектакли и постановки и в чест на ББорисов , който се подиграваше на ВЕЛИКИЯ ДАНАИЛОВ , след едни избори ?