Last news in Fakti

12 Август, 2013 08:30 1 299 0

За достъпа на младите хора до култура

  • петър стоянович-
  • конференция-
  • младите хора-
  • култура-
  • работодатели-
  • барок

Министър Петър Стоянович открива едноименна конференция

За достъпа на младите хора до култура - 1
Снимка: БГНЕС

Днес в обявения от ООН Международен ден на младежта от 11.30 часа в хотел „Шератон” в София министърът на културата д-р Петър Стоянович ще подпише съвместна Декларация за достъп на младите хора до култура в България.

С тържественото подписване на Декларацията в „Шератон” се открива и Първата национална конференция „Достъп на младите хора до култура”. На откриването на форума и на официалното подписване на документа са поканени членове на Българска асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), представители на български общини, приели декларацията, както и на университети, а също и на културни, образователни и младежки организации, държавни институции.

Съпричастието на институциите към Декларацията за достъп на младите хора до култура в България е ключово за стимулирането на социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси, за насърчаване на творческо поколение и достъп на младите хора до култура и за утвърждаване на социалната мисия на българската култура.

Националната кампания за „Достъп на младите хора до култура” стартира по инициатива на Българска асоциация на работодателите в областта на културата на 31 май 2013 г. в рамките на Европейската младежка седмица 2013.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА