Last news in Fakti

14 Март, 2023 21:46 13 912 6

Ириней Константинов: В Народния театър изведнъж влезе един троянски кон, от който излязоха политически обущари

  • ириней константинов-
  • народен театър „иван вазов”-
  • троянски кон-
  • обущари

Директорът на театър "София" е на мнение, че Министерството на културата не бива да се намесва в скандала в Народния театър

Ириней Константинов: В Народния театър изведнъж влезе един троянски кон, от който излязоха политически обущари - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Движение за култура" поиска законови промени и оставка на директора на Народния театър след разразилия се скандал.

"Бих нарекъл цялата работа "драмата на Народния театър". Там изведнъж влезе един троянски кон, от който излязоха политически обущари. Кой ли не се изказа по темата, кой ли не беше капацитет... И всички бяха с голяма загриженост за Народния театър, а все повече разпалваха огъня. Творците, артистите са сложни и силни характери, могат силно да любят и мразят. Едни напуснаха, други се колебаеха и наблюдаваха отстрани и се върнаха, трети преоткриха Народния театър", коментира директорът на театър "София" Ириней Константинов в "Денят ON AIR".

Самият той би поканил всички антагонисти на сцената да работят заедно с външен режисьор и да изкарват там енергията и негативите си. Според него само това оправя конфронтацията.
"Работа, която има смисъл и ще ги накара да оставят на входната врата интригите и разправиите. Политиката няма никакво място, никой не бива да се меси. Не бива това да се отразява на артиста на сцената", подчерта Константинов пред Bulgaria ON AIR.
По думите му въпросът е да не се стига до крайна фаза в конфликта, а укротяването на страстите ще дойде чрез работа. Константинов е на мнение, че Министерството на културата не бива да се намесва в скандала в Народния театър.
"В момента в нашия театър изкарахме детска пиеса, която побърква децата. Каква по-голяма радост от това да видиш пълен салон с деца, които полудяват от това да видят любимата си героиня на сцената?! В момента репетираме прекрасна израелска пиеса, която е много актуална и е отправена към младото поколение - "Игри в задния двор". Посланието е "Не на насилието, не на конфронтацията", каза още Ириней Константинов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО ИРО!

    36 3 Отговор
    ПРЕДИШНИЯТ ДИРЕКТОР НА ТЕАТЪР СОФИЯ ДОРОТЕЯ ТОНЧЕВА СИ СПОМНЯМ ЧЕ НА ЕДНО СЪБРАНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩ СЕЗОН КАЗА
    КОЙТО НЕ СПАЗВА ПРАВИЛАТА ВЪНКА ОТ КОЛИБАТА !
    НИКОГО НЕ ДЪРЖИМ НА СИЛА ЗНАЕТЕ КЪДЕ Е ВРАТАТА! ПРЕД ПРАВИЛАТА ВСИЧКИ СА РАВНИ ОТ ЧИСТАЧКАТА ДО ДИРЕКТОРА !
  • 2 Нямам думи

    14 37 Отговор
    Щом нафталина Ириней Константинов се из....ра по въпроса,народния театър ще цъфне и върже! 😆
  • 3 Буболина

    17 25 Отговор
    Много приказки, без някаква полза. Няма ли и за директорите пенсионна възраст?
  • 4 плюс минус

    7 4 Отговор
    Във виното е истината?
  • 5 ТРОЯНСКИЯ КОН Е ГЕРБЕРАСТЧЕТО БУДИНОВ

    15 6 Отговор
    И НЕГОВИЯ МЕНТОР !
  • 6 напудрена пасмина

    1 0 Отговор
    лигла до лигльото и така до края на света