Last news in Fakti

20 Март, 2023 06:17 2 212 18

Камен Донев: Най-важно е човек да не се страхува

  • камен донев-
  • драматург-
  • борба-
  • страх-
  • слово

Трябва да се борим, заяви драматургът

„Словото е това, което наистина ни извисява – начинът, по който общуваме, разсъждаваме. Начинът, по който търсим връзка. Хората стават хора чрез околните. Словото прави човека човек. Разчитам много на иронията, това е голямо оръжие”. Това заяви актьорът Камен Донев в предаването „На фокус с Лора Крумова”. Рубриката бе озаглавена: „Студийна лекция от Камен Донев”.

„Най-важно е човек да не се страхува. На възрастта, на която съм сега – скоро ще навърша 52 години, моята писта е такава, че има по-трудни вратички и по-лесни врати. Такъв е животът, не се оплаквам. Всичко, което ми се случва по пътя, е добре дошло – включително да се занимавам с измекяри, глупаци, некадърници, нагли хора”, заяви актьорът Донев, известен с авторския си моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество”.

Той разказа, че обича да разсъждава за деформацията на човека, която идва от неговите амбиции, неговите намерения, от разминаването между форма и съдържание. „От взаимодействието на човека с околния свят, от компромисите, които стават прекалено големи”, каза Донев.

Без да споменава конфликта в Народния театър „Иван Вазов” заради уволнението на режисьора Александър Морфов, актьорът каза: „Аз като умра… не съм личност, може би ще си намеря място в Народния театър „Иван Вазов”. Повод за думите му бе изказването на сегашния директор на театъра Васил Василев: „личностите в националния театър не значат нищо, националният театър значи”.

„Тази простащина, която дойде, заедно с поп-фолка, с мутрите – всички тези глупости, които сполетяха България, ще ги носим като кръст много време. Но трябва да се борим. Трябва да се борим”, каза Камен Донев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Георгиев

    26 4 Отговор
    Респект. Реалност и истина до болка!

    Коментиран от #6

  • 2 Да, обае Борисов, както и Путин

    10 14 Отговор
    и Ердоган, и Лукашенко, и Ким искат народът им да се страхува!
  • 3 Име

    18 2 Отговор
    Как да се борим - хватката е вълча, впрочем - искрени аплодисменти, оценявам - без да завиждам. Как да се бориш с некадърници, че те това име е професията.
  • 4 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Един файтон оцелели, ще се Борим срещу Нищото а? Върти ги тия сгодни думи, реалността показва друго.
  • 5 А простащината в театъра бе Камене

    26 5 Отговор
    Кой я докара, не сте ли вие- великите театрални дейци? Наскоро ходих на една "постановка" в кукления театър финансирана от Америка за България - много смешна значи една кукла осъзна че е гей и това беше "страхотно", а най смешната част беше повтарянето на словосъчетанието "Пичи трън". Преди две години ходих на балет на националната опера и един от балетистите си показа косматия задник. Култура ти казвам
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 плюс минус

    10 2 Отговор
    Син е на талантлив хореограф, но който беше с непоносим характер.
    Талант и непоносим характер?
    Нещо не ми се "връзват".
  • 8 точно тоя простак

    13 16 Отговор
    е един от унищожителите на културата
  • 9 донев ли си монев ли си

    11 12 Отговор
    да си пробутваш простотиите за култура хич не е културно моето момче
  • 10 Има и други важни неща

    6 3 Отговор
    Важно е и да не се подмазва на бизнесмени-меценати. При Лора Крумова беше съгласен с всичко казано от Ивайло Пенчев /без да го питат/, а онзи либертарианец беше против големи данъци и преразпределение. А как е в Скандинавието? И кой ще посреща социалните разходи? - медицина, образование, сигурност, бежанци. Бизнесът ли ги издържа тези сфери или се ползва от тях? Навсякъде, където няма държава, има хаос и Пенчевци първи бягат на по-добро място за живеене.
  • 11 Измекяр си ти Донев

    4 5 Отговор
    Първо да види себе си,"моралиста".
    Преди две седмици,щеше да ни утрепе с джипа си
    пред "Хепи" на ул.Раковска в София.
    Вместо да се извини или махне с ръка,
    газ..... и да го няма,"моралният стожер".
  • 12 Измекяр си ти Донев

    2 4 Отговор
    Първо да види себе си,"моралиста".
    Преди две седмици,щеше да ни утрепе с джипа си
    пред "Хепи" на ул.Раковска в София.
    Вместо да се извини или махне с ръка,
    газ..... и да го няма,"моралният стожер".
  • 13 ЦРУ Козяк

    2 4 Отговор
    корумпира бг политиците и чрез тях си прокара и прокарва русофобските интереси. Назначенията са техни - на политици, прокурори, министри, "експерти"... Всичко се филтрира през техните НПО, маскирани като радетели за свобода и демокрация....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъмен субект

    4 1 Отговор
    Много е прав. Затова чрез ковида се опитваха да ни държат разделени, да наложат това.
  • 16 Миа

    1 1 Отговор
    Думи, думи. За нищо ги нямат . А Христо Ботев и Борис Христов написаха само по 20 стихотворения. Само.Да, личностите са в ажни: справка-пиански фашистки монолог на личността Морфов
  • 17 д ъъъ

    1 3 Отговор
    Прищипан читак си измислен некадърник и ми се правиш на борец.
  • 18 Смело сърце 2

    2 1 Отговор
    Не ме е страх че се страхувам, а ме е страх че ако не се страхувам ще стане страшно.