Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:48 891 4

Мерил Стрийп спечели наградата "Принцесата на Астурия"

  • мерил стрийп-
  • принцесата на астурия-
  • награда-
  • изкуства

Наградата "Принцесата на Астурия" е наречена на титлата на испанската престолонаследничка Леонор

Мерил Стрийп спечели наградата "Принцесата на Астурия" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холивудската звезда и носителка на "Оскар" Мерил Стрийп спечели престижната испанска награда "Принцесата на Астурия" в областта на изкуствата, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на фондацията, която присъжда отличията.

Журито отбеляза, че през почти петте си десетилетия на екрана Стрийп е "развила блестяща кариера, която е вдъхнала живот на пълнокръвни и сложни женски образи, пораждащи размисъл и критичен дух у зрителя".

73-годишната актриса е носителка на множество отличия, включително на три награди "Оскар" за ролите си във филмите "Крамър срещу Крамър", "Изборът на Софи" и "Желязната лейди".

Сред известните личности от света на киното, които преди са печелили приза в областта на изкуствата, са режисьорите Питър Брук, Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола. Миналата година в тази категория бяха отличени звездите на фламенкото Кармен Линарес и Мария Пахес, предаде БТА.

Наградата "Принцесата на Астурия" е наречена на титлата на испанската престолонаследничка Леонор. Отличието се присъжда в осем категории. Паричният еквивалент на приза е 50 000 евро. Наградната церемония се организира през октомври в испанския град Овиедо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    5 0 Отговор
    При всичко хубаво при нея защо залитна към джендърството?Помръкна слънчевият и ореол!
  • 2 Някой си

    2 0 Отговор
    Дреме му на някой за тая проскубана кокошка.
  • 3 ИВАН

    1 0 Отговор
    Тя беше против Тръмп и подкрепяше другия кандидат за президент - Хилари, не свястна като човек, ама те всички там са такива.
  • 4 изкуствен интелект

    1 0 Отговор
    тая рептилка беше казала че трябва хилари да дойде на власт и да почне война с русия. смотана пача.