Last news in Fakti

12 Юни, 2023 10:43 1 240 2

Рим въвежда платен вход за Пантеона

  • италия-
  • рим-
  • пантеон-
  • вход

Oт 1 юли влизането ще бъде платено и ще струва 3 еврo

Рим въвежда платен вход за Пантеона - 1
Източник: БГНЕС

Според изявление на италианския министър на културата, Джулиано Санджулиано, от 1 юли влизането в Пантеона в Рим ще бъде платено и ще струва 3 евро. Този музей е един от най-посещаваните в страната с годишен обем от 9 милиона посетители.

Това решение ще доведе до приходи от 27 милиона евро за държавата. 15% от тези приходи ще бъдат отделени за подпомагане на бедните, а останалите средства ще бъдат използвани за поддръжка на музея.

Министърът отбелязва, че е правилно да се взима входна такса за посещението на Пантеона, като подчертава, че това е практика в много други места в Европа, където посетителите получават значително по-малко откъм обем и качество на изложените произведения.

Той дава пример с Швеция, която тази година започна да взима такси за музеите си, въпреки че това не е било практикувано преди. Това е начин за образоване на гражданите и етично отношение към ценностите - нещо, което има стойност, трябва да бъде заплатено, според Санджулиано.

В допълнение към това, министърът обяви и друго нововъведение - от 16 юли ще има директен влак от Рим до Помпей. Този влак ще спира пред гарата, намираща се до археологическия парк, и ще предлага туристите да се върнат обратно.

Във влака ще бъде възможно да се закупят билети за Помпей, а също така ще има видео, разказващо за историческите събития, свързани с изригването на вулкана, цитира novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    5 1 Отговор
    скоро за всичко ще се плаща,с тез дългове дет имат
  • 2 ОБИЧАМ ИТАЛИЯ!

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СТАНЕ 20 ЕВРО ЦЯЛА ИТАЛИЯ Е МУЗЕЙ. КРАСОТА