Last news in Fakti

18 Октомври, 2013 13:18 2 453 0

Български научно-фантастичен филм с премиера в София (видео)

  • „sunless”-
  • филм-
  • български-
  • научно-фантастичен-
  • китодар тодоров

Действието в „Sunless” се развива през 2362 г. в далечния край на галактиката

Първият български научно-фантастичен филм от много години насам - „Sunless” („Без слънце“), номиниран в категорията за най-добри български игрални филми на фестивала INthePALACE 2013 в Балчик, ще има софийска премиера на лайв издание на КИНЕМАТОГРАФ в Студио 5 на 22 октомври (понеделник) от 20:00 часа. В главната роля е Китодар Тодоров.

Действието в късометражния филм се развива през 2362 година в трудова колония в далечния край на галактиката, където работниците живеят в мръсни подземия при тоталитарен режим, наложен от самоизбрала се за президент до живот зла диктаторка. Героят на Китодар без да иска става враг на режима, когато при прането една от буквите на пропагандния му тишърт пада, превръщайки надписа в обида към властта.

Филмът е продуциран от Борислав Пенчев, който също е и оператор, а сценарист и режисьор е Тео Чепилов, известен с работата си по създаването на сериали като „Под прикритие”, „Стъклен дом” и „Домашен арест”.

Освен Китодар Тодоров в „Sunless” играят Малин Кръстев и телевизионният водещ Кирил Христов, а музиката е на най-добрия български дръм-енд-бейс продуцент – Валери Шолевски-Ogonek. Костюмите и декорите са дело на Марина Червенкова, специалните ефекти на Петър Петров, а монтажист на филма е Бохос Топакбашиян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА