Last news in Fakti

28 Юли, 2023 14:00 772 5

Голямата звезда на световната опера Курт Ридъл е част от Вагнеровия фестивал на Софийската опера

  • софийската опера и балет-
  • курт ридъл -
  • вагнеровия фестивал -
  • софийската опера-
  • езерото панчарево

Световнопризнатият бас ще се представи в ролята на капитан Даланд в операта „Летящият холандец“ от Рихард Вагнер. С това заглавие завършва и грандиозният Вагнеров фестивал на Софийската опера, а спектаклите са на 29 и 30 юли на лятната сцена „Музи на водата“ на езерото Панчарево

Голямата звезда на световната опера Курт Ридъл е част от Вагнеровия фестивал на Софийската опера - 1
Снимка: Софийската опера и балет

Голямата звезда на световната оперна сцена Курт Ридъл специално се включва във Вагнеровия фестивал на Софийската опера.

Световнопризнатият бас ще се представи в ролята на капитан Даланд в операта „Летящият холандец“ от Рихард Вагнер. С това заглавие завършва и грандиозният Вагнеров фестивал на Софийската опера, а спектаклите са на 29 и 30 юли на лятната сцена „Музи на водата“ на езерото Панчарево.

Двата спектакъла ще дирижира Росен Гергов. Ролята на Холандеца в първата вечер изпълнява Станислав Трифонов – солист на Болшой театър в Минск, а във втората – румънският баритон с международна кариера Йонуц Паску.

Режисьор на “Летящият холандец“ е Пламен Карталов. Премиерата през миналата година бе приета като огромно събитие. Историята на легендарния кораб-призрак и неговият капитан, който не може да се завърне у дома и е осъден да плава навеки до деня на Страшния съд ще бъде представена с участието на солистите на Софийската опера Радостина Николаева и Лилия Кехайова, Бисер Георгиев, Даниел Острецов и Емил Павлов, Александрина Стоянова и Цвета Сарамбелиева, оркестър и хор на Софийската опера.

Фантастични се очертават последните две вечери от Вагнеровия фестивал на Софийската опера, който се оцени изключително високо в международната преса и получи огромен отзвук в Европа.

С този фестивал България заема достойно място на музикалната карта на света.

Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ице

    1 0 Отговор
    А Пригожин ще пее ли?

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ице":

    Ще ги готви.
  • 3 Опааа

    0 0 Отговор
    Вагнер в София?!? Тая година Вагнер с Курт Ридъл, догодина Вагнер с Пригожин.
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    Вагнеровският фестивал? Пригожин ще присъства ли?
  • 5 Ивет

    0 0 Отговор
    Режисьорът трябва ли да разбира от работата си и да има нужното образование.? Кой е режисьор в Софийската опера? Благодаря.