Last news in Fakti

3 Август, 2023 16:52 2 897 1

Отиде си една от най-ярките звезди на Оперетата- Катерина Тупарова

  • катерина тупарова-
  • музикален театър-
  • смърт

Тупарова е артист-солист и е сред най-изявените певчески гласове в България

Отиде си една от най-ярките звезди на Оперетата- Катерина Тупарова - 1
Снимка: БГНЕС

Почина една от най-ярките звезди на родната оперета- Катерина Тупарова. Тъжната вест съобщиха на страницата си във Фейсбук от Музикалния театър "Стефан Македонски".

"Отиде си Катерина Тупарова, един ангел на музиката. Съболезнования на близките ѝ. Светлина на душата ѝ и поклон", написаха колегите на Катя.

Тупарова е артист-солист и е сред най-изявените певчески гласове в България. Започва да учи в Музикалното училище в Пловдив при Иванка Михайлова и след като го завършва, започва работа в оперетата в Пазарджик. На следващата година я приемат в Музикалната академия в София, в класа по пеене на проф. Елена Киселова и в класа по актьорско майсторство на проф. Павел Герджиков. Дебютът на Катерина Тупарова е във Варненската опера, където се превъплъщава в ролята на Доня Фиорила от „Турчинът в Италия“. Още като студентка в трети курс, тя се качва на сцената на Националния музикален театър.
Изиграла е множество централни субретни роли, сред които Щаси от „Царицата на чардаша“, Полина от „Великата неизвестна“, както и ролята на главна героиня в спектаклите на Жул Стайн „Шугар“, Инес в „Островът на мечтите“ и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенко

    2 0 Отговор
    ПОКЛОН - БЕШЕ ВЕЛИКА В "ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША " - С НАЙ ВЕЛИКИЯ СИ ПАРТНЬОР !!!!!