Last news in Fakti

7 Март, 2024 11:03 1 297 13

Осъдиха за непредумишлено убийство шефката на оръжейния реквизит на филма "Rust" ВИДЕО

  • хана гутиерес-рийд-
  • присъда-
  • обвинения-
  • стрелба-
  • смърт-
  • филм

Хана Гутиерес-Рийд бе оправдана по обвинението за подправяне на доказателства

Отговорничката за оръжията на снимачната площадка на „Rust“, който беше обвинена в зареждането на реквизита, използван от Алек Болдуин, за да застреля и убие операторката Халина Хътчинс, бе признат за виновна в непредумишлено убийство, съобщи CBS. Тя беше оправдана по обвинение за подправяне на доказателства.

Хана Гутиерес-Рийд се обяви за невинна и по и двете обвинения. Болдуин, който е насочил пистолета към Хътчинс, когато той е гръмнал, също се обяви за невинен по обвинение в непредумишлено убийство. Режисьорът на филма, Джоел Соуза, също беше ранен при инцидента. Соуза свидетелства в процеса срещу Гутиерес-Рийд, като говори емоционално за инцидента.

Гутиерес-Рийд е изправена пред до 18 месеца лишаване от свобода и глоба от $5000 по обвинение в непредумишлено убийство. Срокът на престоя зад решетките ще бъде обявен по-късно, а Гутиерес-Рийд беше задържан след прочитането на присъдите.

Адвокатът на Гутиерес-Рийд, Джейсън Боулс, каза пред CBS News, че планира да обжалва „редица моменти, възникнали по време на процеса“.

По-голямата част от процеса протече в търсене на източника на шест истински бойни куршуми, открити на снимачната площадка на „Rust," включително този, изстрелян от ръката на Болдуин. И Хътчинс, и Соуза бяха поразени от истински куршум, който по някакъв начин се бе оказал зареден в пистолета на актьора. Продукцията е трябвало да използва само халосни боеприпаси. Бойните са изрично забранени на снимачната площадка от филмовата индустрия и синдикатите.

Съдебният състав, въз основа на доказателствата, намери Хана Гутиерес-Рийд за виновна извън всякакво съмнение за участието ѝ в отнемането на живота на Халина.

Прокурорите твърдят, че Гутиерес-Рийд е донесла бойни боеприпаси на снимачната площадка на уестърна, отбелязвайки, че бойните амуниции не съвпадат с куршумите, иззети от доставчика на боеприпаси от Албакърки за филма. Адвокатите на защитата твърдяха, че проблемите на снимачната площадка са извън контрола на Гутиерес-Рийд и че основният доставчик на боеприпаси не е бил надлежно разследван.

Доставчикът на боеприпаси за филма свидетелства във вторник, че е предоставил само халосни за "Rust", но каза, че по същото време се е занимавал и с бойни патрони за друга продукция.

Дейвид Холс, координаторът по безопасността на снимачната площадка на "Rust", свидетелства по-рано в процеса, че Гутиерес-Рийд два пъти е предал револвера на Болдуин. Веднъж пистолетът бил празен. Вторият път бил зареден както с халосни, така и с "жив" куршум. Гутиерес-Рийд не даде показания, но каза на следователите след стрелбата, че е предала пистолета на Холс и е напуснала зоната на заснемане. Първоначално Болдуин казал на разследващите, че Гутиерес-Рийд му е предал оръжието, но по-късно каза, че Холс го е направил.

Гутиерес-Рийд каза, че не знае как бойните патрони са се озовали в пистолета в изявление от ноември 2021 г., разпространено чрез нейните адвокати. В изявлението тя каза, че е извършила пълна проверка за безопасност на пистолета, преди да го предаде на Холс.

Говорейки с репортери, един от съдебните заседатели каза, че основната причина, поради която са избрали да осъдят Гутиерес-Рийд, е, че „не са проверили оръжията“.

Болдуин каза, че е дръпнал ударника на пистолета, но не е натиснал спусъка. В изявлението на Гутиерес-Рийд се казва, че тя е казала на актьорите да не насочват оръжия към други хора на снимачната площадка.

Второто обвинение за подправяне на доказателства произтичаше от обвиненията, че Гутиерес-Рийд е предала малка торбичка с нещо, което може да е било наркотик, на друг член на екипа на снимачната площадка, за да избегне разкриването след снимките, според Associated Press.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офицер от резерва!

    8 0 Отговор
    Ето затова още от първият ден в казармата,командирите ни набиваха в главите до втръсване :
    ,,Никога не насочвай оръжието срещу свой,дори и да си сигурен,че е празно!
    Празна пушка-веднъж на 100 годи ни гърми!"
  • 2 Пич

    7 0 Отговор
    Много нелепа история , но , за съжаление - реална ! Ако си спомням правилно , и Брандън Лий си отиде по такъв нелеп начин !
  • 3 РЕД И ХАОС

    3 0 Отговор
    Виновник е ПРОДУЦЕНТЪТ. Евтин филм, с евтин персонал, нищо не е вървяло. Хайде застраховка и оправдание за незавършен филм. Той е сложил патроните. Винаги е така. ПАРИ!
  • 4 Мичито от село

    6 0 Отговор
    Изкуственият интелект, превел тази плява, има интелект на среден жител на Факултета
  • 5 Ко речи?

    6 0 Отговор
    "който беше обвинена ... бе признат за виновна..." ???
    Милене на какво си?

    Коментиран от #7

  • 6 Иван Вазов

    4 0 Отговор
    А какво стана с информацията, че сценарият на филма изобщо не е включвал използване на оръжие?
  • 7 Краси Марков

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ко речи?":

    На гугъл преводач е Милен.
  • 8 Участник в ,,МГК-80"

    4 0 Отговор
    През далечната 1980 г.,като школник от НШЗО-Плевен, участвах в Масова Гимнастическа Композиция(МГК-80) на стадион ,,Васил Левски"-София.
    Изпълнявахме грандиозната композиция с карабини...!
    Именно за да не се случи нещо подобно,на всички карабини бяха изпилени механично ударниците!
    Така,че дори и някой да постави вътре боен патрон,той да не сработи...!

    Коментиран от #10

  • 9 БИТИЕТО

    1 0 Отговор
    Според изявление, дадено на TheWrap от анонимен вътрешен човек, няколко членове на екипа са взели редица реквизитни пистолети на снимачната площадка този ден, включително огнестрелното оръжие, участвало в инцидента, за да прекарват времето си, стреляйки по кутии бира с бойни патрони. 28 След обедната почивка реквизитните оръдия бяха върнати. 28 Не е ясно дали огнестрелните оръжия са били проверени отново. На 26 октомври окръжният прокурор на Санта Фе каза, че тези твърдения все още не са потвърдени. През октомври 2022 г. семейство Хътчинс уреди делото, 49 като снимките трябва да бъдат подновени през януари 2023 г. в Калифорния , с Матю Хътчинс, съпругът на Халина, като изпълнителен продуцент. Много от екипа на филма дадоха смесени реакции към новината, като някои я подкрепиха и планираха да възобновят работата си по нея, но други осъдиха решението и решиха да не се връщат.
  • 10 Да ама

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Участник в ,,МГК-80"":

    По-скоро да не гръмнете някой велик партииец гост на събитието😅
    Иначе за чий тоя Болдуин е насочил че и дръпнал спусъка срещу операторката 🙄Ето това е въпроса, какъв е мотива? Има нещо много гнило в целия "филм", нещо което евреите в холивуд се опитват да прикрият?
  • 11 Да те светна

    6 0 Отговор
    Миленчо, амуниции и муниций са различни неща!

    Коментиран от #12

  • 12 Всеки път им го обясняваш...!

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да те светна":

    Няма смисъл!
    Няма да го разберат!
    Както така и не разбраха,че в ЗЗДП няма понятие-,,Лятна" и ,,Зимна" гума,а...,,дълбочина на протектор,не по-малък от 4мм...!"!
  • 13 БИТИЕТО

    0 0 Отговор
    Производството на филма е подновено на 20 април 2023 г. Същия ден беше съобщено, че прокурорите са информирали Болдуин, че обвиненията срещу него се оттеглят и новият, актуализиран актьорски състав е освободен. Междувременно беше потвърдено, че Патрик Скот Макдермот е заменил Брейди Нуун . До май 2023 г. беше потвърдено, че персонажът, изигран от Джош Хопкинс , е заменил този на Екълс, който напусна поради конфликти в графика. На 24 април 2023 г. Болдуин се завръща на снимачната площадка, за да завърши заснемането на своите сцени, като продукцията приключва на 22 май 2023 г. Първият поглед към филма беше пуснат на 2 януари 2024 г., демонстрирайки работата на Halyna Hutchins върху кинематографията и нейния визуален стил. Rust е планирано да бъде пуснат в Съединените щати от The Avenue.