Last news in Fakti

6 Август, 2023 12:57 1 235 1

Тейлър Суифт и Риана са номинирани за "Грами" за саундтрак (ВИДЕО)

  • тейлър суифт-
  • риана-
  • номинация-
  • грами-
  • награда-
  • саундтрак

Изпълнителките са сред първите номинирани за наградите "Грами"

Тейлър Суифт и Риана са номинирани за "Грами" за саундтрак (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Джон Уилямс, Никълъс Брител и Тейлър Суифт са сред първите номинирани за Световните награди за саундтрак за 2023 г., съобщи "Скрийн Дейли". Победителите ще бъдат обявени на 21 октомври на филмовия фестивал в Гент, Белгия. По същото време там се провежда и годишен празник на филмовата музика, пише още БТА.

Джон Уилямс е номиниран в категорията за филмов композитор за работата си по саундтрака на "Семейство Фейбълман" и "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Ветеранът си съперничи за отличие с Фолкер Бертелман, който е носител на награда "Оскар" за "На Западния фронт нищо ново", и с Хилдур Гунаддотир, която е номинирана за "Жените говорят" и "Тар".

Никълъс Брител е номиниран в категорията за телевизиoнен композитор за работата му в сериала "Наследници".

Тейлър Суифт е номинирана в категорията за оригинална песен с "Carolina" от филма "Където пеят раците". Риана е номинирана в същата категория за песента "Lift Me Up" от филма "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Италианският композитор Никола Пиовани и американският му колега Лорънс Розентал ще получат отличия за цялостно творчество. Втората група номинирани ще бъдат обявени в началото на септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Табаков

    0 0 Отговор
    Бравосъ! Аз много харесвам Тайлор Суифт!!!