Last news in Fakti

30 Август, 2023 07:15 1 238 3

Кой ще се появи на червения килим на тазгодишния филмов фестивал във Венеция?

  • филми-
  • фестивал-
  • венеция-
  • лидо

Филмовият фестивал във Венеция започва днес на фона на стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд

Кой ще се появи на червения килим на тазгодишния филмов фестивал във Венеция? - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Въпреки продължаващите стачки в Холивуд, някои звезди от “А” класа ще посетят Лидо тази година. Ето как.

Филмовият фестивал във Венеция започва днес на фона на стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд.

Макар мнозина да се опасяваха, че това ще доведе до по-малко големи американски продукции в конкурсната програма, първоначалната програма остана като цяло невредима.

Въпреки това тази година на червения килим на Лидо няма да има толкова много звезди, поради продължаващите стачки и ограниченията, наложени на членовете на профсъюзите, а именно да не промотират проекти.

Въпреки това официално беше потвърдено, че сред звездите, които ще присъстват на фестивала тази година, са Адам Драйвър, Джесика Частейн, Кейлъб Ландри Джоунс и Мадс Микелсен.

Фестивалът потвърди, че Драйвър се очаква на червения килим на Лидо, за да промотира филма "Ferrari" на Майкъл Ман, в който той играе титулярния герой, италианския пионер в автомобилните състезания Енцо Ферари; Частейн - за филма "Memory" на Мишел Франко, първата ѝ роля след спечеления Оскар в "Очите на Тами Фей" (2021 г.); Ландри Джоунс - за "Dogman" на Люк Бесон; Микелсен - за "Обетованата земя" на датския режисьор Николай Арсел.

На Лидо се очакват и Кайли Спини и Джейкъб Елорди, които играят Присила и Елвис Пресли във филма на София Копола "Присила", както и самата Присила Пресли.

Всички горепосочени филми са получили временни освобождавания от SAG-AFTRA, тъй като са независими продукции, които не са продуцирани от членове на AMPTP.

Актьорският състав на студийни филми като "Убиецът", "Маестрото" и "Бедняци" - всички с премиера в конкурсната програма тази година - не се очаква на Лидо.

Според италианската информационна агенция ANSA Кийфър Съдърланд вероятно ще бъде на Лидо, за да отдаде почит на последния филм на Уилям Фридкин, юридическата драма "Военният съд на бунтарите на Кейн", въпреки факта, че е продуциран от Showtime и Paramount Global, която е член на AMPTP.

Сред режисьорите, за които се говори, че ще присъстват тази година, са Дейвид Финчър, София Копола, Ава Дюверней, Майкъл Ман, Йоргос Лантимос и Уди Алън.

На фестивала ще присъстват международни таланти, включително иконата на Хонконг Тони Люнг, който ще бъде удостоен с награда за цялостно творчество. Актрисата Валери Лемерсие е сред френските таланти, които ще присъстват за "Coup De Chance" на Ален, а филмът на Роман Полански "Дворецът" ще бъде представен от Фани Ардан и Хоакин де Алмейда.

80-ият филмов фестивал във Венеция започва в сряда, 30 август, и продължава до 9 септември. Той се открива с италианския екшън от Втората световна война Comandante, който замени първоначално открития филм Challengers със Зендая - филм, изтеглен заради стачките. Очаквайте пълното отразяване на фестивала, включително ежедневни филмови ревюта, на Euronews Culture.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    3 1 Отговор
    Кой ще се появи на червения килим на тазгодишния филмов фестивал във Венеция?
    Как кой, Зеленски естествено, актьор от класа.

    Коментиран от #2

  • 2 Хмм

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Той е за 2 мвтра под зеления килим...
  • 3 элфой

    1 1 Отговор
    Вече свършиха стойностните филми,има само някакви си урегулирани измислици. Какъв червен килим и какви тампони?