Last news in Fakti

18 Септември, 2023 17:00 1 472 0

18 септември е Ден на персийската поезия и литература

  • иран-
  • ирански културен център-
  • поезия-
  • ден на персийската поезия и литература

В персийската култура животът започва и завършва с поезия

18 септември е Ден на персийската поезия и литература - 1
Снимка: Ирански Културен Център
Персийският език като втори език на ислямския свят и език на иранската култура и цивилизация заедно с персийската литература, притежавайки хиляди ценни произведения в различни литературни, мистични, философски, исторически, художествени и религиозни области, винаги са били обект на внимание от страна както на иранците, така и на хора от далечни и близки краища на света.

В персийската култура животът започва и завършва с поезия. От самото начало детето е привлечено от нея, израствайки по този начин - с поезия. Това е традиционното персийско сливане с поезията и ефектът, който тя оказва върху персийската култура, дух и поведение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА