Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 19:51 1 920 7

Скорсезе се опълчи на филмите по комикси и изкуствения интелект

  • мартин скорсезе-
  • изкуствен интелект-
  • филми-
  • режисьор-
  • комикс-
  • супергерои

"Трябва да спасим киното", призовава кино виртуозът

Скорсезе се опълчи на филмите по комикси и изкуствения интелект - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мартин Скорсезе се противопостави на културата на филмите, вдъхновени от комиксите, засегна и изкуствения интелект и призова: "Трябва да спасим киното".

В интервю, дадено за списание GQ, Скорсезе говори за комиксите и културата на филмовите франчайзи - тема, която е засягал и преди, но сега вече е по-категоричен от всякога, съобщава Variety.com.

Гениалният режисьор, който вече е оставил дълбока следа в киноиндустрията с филми като "Шофьор на такси", "От другата страна", "Добри момчета" и "Ирландецът" бе поканен да даде мнението си за кино хитовете, вдъхновени от комиксите. За него тяхното "вездесъщие" може да има негативен ефект върху публиката, която не е добър познавач на други видове филми, пише агенция Фокус.



"Опасността се крие в това, което те (суперпродукции, вдъхновени от комиксите – бел.ред.) правят на нашата култура. Защото оттук нататък ще има поколения, които ще мислят, че филмите са точно като тези – и че това са всички филми", каза той.

Когато журналистът, който го интервюира, предположи, че е възможно днешната публика вече да вярва в това, Мартин Скорсезе се съгласи с тази хипотеза.

"Те, зрителите, вече вярват в това. Което означава, че трябва да се борим още по-силно. И ще трябва да започнем от обикновените хора. Трябва да започнем от самите създатели на филми. И вече имаме братята Сафдие, имаме Кристофър Нолан, разбираш ли какво имам предвид? Удари ги от всички страни. Удари ги от всички страни и не се отказвай. Да видим къде ще те отведе. Започни да го правиш. Преоткрий себе си. Всички тези неща са реални, защото имаме задачата да спасим киното", добави Мартин Скорсезе.

Американският режисьорът също така говори за определението, приписвано на съдържанието в ерата на стрийминг платформите във връзка с действителната кинематография.

"Наистина мисля, че произведеното съдържание не е истинска кинематография. Това е почти сякаш изкуствен интелект прави филм. Но това не означава, че няма невероятни режисьори и хора със специални ефекти, които вършат страхотна работа, много красиво изкуство. Но какво означава това? Какво правят тези филми, какво ви дават? Освен определен вид да консумирате нещо и след това да го изхвърляте от ума си, от цялото си тяло? И така, какво ви дават те?", попита риторично Скорзезе.

Най-новият филм на режисьора Мартин Скорсезе, озаглавен "Killers of the Flower Moon" или "Убийците на цветната луна", ще бъде пуснат по кината в Северна Америка на 20 октомври. Премиeрата му бе в Кан през месец май, а критиката вече го определи като гениален. В главните роли са любимците на режисьора Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    8 0 Отговор
    Ами какво се оплаква човекът (наистина гениален режисьор) както казваше един познат "хората са зажаднели за простотия и аз съм човекът който ще им я даде" 😂😂😂😂
  • 2 Не е далеч времето

    6 0 Отговор
    в което ще се появят напълно генерирани от AI филмови идоли, които ще играят вечно в киното и ще са значително по-продуктивни от хората. А хората? Ами няма да живеят в мултимилионни имения в Холивуд.
  • 3 Сатана Z

    8 2 Отговор
    Маестро,в България има едно момче ,Кирчо се казва.Комедиен актьор е.Трябва да му дадете шанс ,както някои му дадоха.Може и да си промените мнението за AI
  • 4 Сдухал дедек почнал да мисли на 100г

    1 7 Отговор
    Абе тебе,Мартине, некой спрел ли те е ? Прави си филмите, и не ми се бъркай в живота. Гледам филми по комикси и това. Едно време на конвейра конбойци с индианци, цели поколения порастнаха конбойци. Добре че никой не искаше да е партизанин. Дъртите тогава виждаха в тия филми само насилие, разврат и пошлост. Сега това са "класики" хахах

    Коментиран от #6

  • 5 Иванн

    9 1 Отговор
    Прав е човека ..няма вече кино ..Ален Делон , Белмондо ,Мастрояни ,София Лорен правеха кино ..а сега паяци,Супермен и и други боклуци
  • 6 1551

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сдухал дедек почнал да мисли на 100г":

    Имаш си и розови гащички нали?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.