Last news in Fakti

28 Декември, 2013 14:17 2 406 1

Другото лице на приказните принцеси

  • фотографии-
  • принцеси-
  • приказки

Как умират принцесите

Замисляли ли сте се някога дали принцесите от приказките има друго лице? Дали имат проблеми като обикновените хора? Дали трябва да се справят с ежедневието като нас или да се борят с пороци, които са типични за нас простосмъртните?

Серията снимки на фотографа Томас Цернечки показва това друго лице на приказните принцеси и тяхното падение. Проектът е озаглавен От чаровното към падението“ и предлага интересни нови възможности да си представим как класическите приказки може да свършат.

В приказките винаги има щастлив край. Принцесата се омъжва за принца, лошите са победени и накрая всички заживяват щастливи до края на живота си… не и за тези дами обаче.

Цернечки използва разпознаваеми принцеси, за да създаде тъмни и сложни разкази в рамките на един-единствен кадър. При липсата на други изображения, за да обяснят събитията, довели до тези сцени, зрителят се сблъсква с въпроса "какво се е случило с " и заживели щастливо след това"?

Въпреки тъмнината и мистерията в снимките, има нотка на зловещо чувство за хумор свързано с гибелта на тези очарователни дами особено в заглавията на снимките.

"Просто капан" (Алиса); "Непослушно момиче" (Спящата красавица); "Едно последно желание" (Джазмин); "Не толкова романтично" (Красавицата и звяра); "Още един трофей" (Покахонтас).

Покахонтас

Малката русалка

Джазмин

Спящата красавица

Красавицата и звяра - Бел

Пепеляшка

Червената шапчица

Снежанка

Алиса


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    Тия май са след употреба снимани ;)