Last news in Fakti

24 Януари, 2024 10:18 700 1

Софийската опера представя комедията „Дон Паскуале“ на 4 февруари

  • дон паскуале-
  • софийска опера

Режисьор на забавния спектакъл е проф. Светозар Донев, един от изявените музикални творци у нас

На 4 февруари, от 16 часа в Софийската опера ще се играе искрящата от смях комедия „Дон Паскуале“ от Гаетано Доницети. Творбата разказва за забавните перипетии на симпатичния и глуповат дон Паскуале, който попада в капана на очарователната хитруша Норина. Тя подмамва стария наивник в брачна примка по план на доктор Малатеста. В комедийния сюжет следват недоразумения и обрати. Накрая дон Паскуале се отказва от „непосилния брачен хомот“ и благословя любовта между Норина и племенника си Ернесто.

Режисьор на забавния спектакъл е проф. Светозар Донев, един от изявените музикални творци у нас. Той изтъква за постановката си: „Любовта е действие, а не само думи. Затова с художничката решихме да направим на сцената едно гигантско сърце. Във всяко едно от действията публиката ще може да открие негова форма“, казва проф. Донев.

В операта участват Николай Петров, Венцеслав Анастасов, Хрисимир Дамянов, Диана Василева, Александър Георгиев и др. Диригент е Жорж Димитров. Художник е Нела Стоянова, за пластиката и хореограф: Риолина Топалова. Диригент на хора е Виолета Димитрова.

Източник: obache.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АкадемикЪТ

    1 0 Отговор
    Поредният тъп избор за постановка! С "вещото" ръководство на екстравагантния, да не кажа друга дума, академик Карталов и без финансирането от фалиралата КТБ, упадъкът на Софийската опера е тотален!