Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 10:12 7 065 1

Почина легенда от филма за Бонд "Никога не казвай никога"

  • памела салем-
  • шон конъри-
  • джеймз бонд

Памела Салем издъхна на 80

Звездата от Джеймс Бонд Памела Салем почина на 80-годишна възраст. Актрисата изигра Мис Мънипени заедно с Шон Конъри във филма за 007 "Никога не казвай никога" и отново игра с него в "Първият голям влаков обир", пише британският Еxpress.

Памела, която е родена в Индия, започва кариерата си в театъра, след като посещава Хайделбергския университет в Германия и Централното училище за реч и драма в Лондон. Тя продължава да печели множество роли в гастролиращи пиеси на Шекспир, Чехов, Пинтър и Ейкбърн.

След като се мести в Ел Ей, а после и в Маями, тя участва в популярни американски драматични сериали като Спешна помощ и Западното крило. Докато е в Щатите, тя също става съсценарист и продуцент на радио и театрални продукции със съпруга си Майкъл О’Хейгън.

Другите роли на Памела включват участия в EastEnders и Doctor Who, както и в научнофантастичните сериали Blake's 7, The Tripods и Into the Labyrinth. След новината за нейната смърт в социалните медии заваляха почести. Продуцентската фирма Big Finish каза: „Ние сме напълно съкрушени от смъртта на нашата скъпа приятелка и колежка, Памела Салем.“

Дейвид Ричардсън, който продуцира цялата ѝ работа в компанията, каза, че Памела „беше прекрасна и обичана от всички. Тя беше много нежен и внимателен човек – винаги се интересуваше от всички, от нейните колеги до продуцентския екип и останалите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    5 0 Отговор
    къв Бонд ще е без Мънипени. Завършила Централното училище за реч и драма. Каквото и да си говорим за англичаните, драматургията им е на ниво. Реч, сюжет, образ- точно по учебник. Няма фъфлене, да се чудиш ко каза, как го каза. Дикция един път.