Last news in Fakti

1 Март, 2024 15:45 902 10

Актрисата Жудит Годреш призова за разследване на сексуалните престъпления и сексизма във френското кино

  • жудит годреш-
  • френска актриса-
  • френско кино-
  • сексизъм-
  • сексуални престъпления

Годреш изнесе драматична реч на церемонията по връчването на френските кинонагради "Сезар"

Актрисата Жудит Годреш призова за разследване на сексуалните престъпления и сексизма във френското кино - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френската актриса Жудит Годреш призова за разследване на сексуалните престъпления и сексизма във френската филмова индустрия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Годреш свидетелства емоционално пред комисия във френския Сенат, разказвайки за собствения си негативен опит в тийнейджърска възраст. "Всички знаят какво се случва в киното, насилникът е дегизиран като режисьор, който кара малките момичета да страдат, да плачат. Определя им среща и става техен притежател", каза Годреш.

Видимо развълнувана, Годреш заяви, че не е знаела, че има право да каже "не".

Актрисата живее в Холивуд от много години.

Жудит Годреш изнесе драматична реч на церемонията по връчването на френските кинонагради "Сезар" през миналата седмица.

Говоря колкото мога по-силно, но засега нищо не се случва, защото системата е такава от много години, каза тя пред Асошиейтед прес в четвъртък. Мисля, че има нещо особено във френското общество, което го държи в Средновековието, допълни актрисата.

Петдесет и една годишната Годреш обвинява двама френски режисьори в изнасилване и сексуално посегателство, когато е била съответно на 14 и 15 години. Режисьорите са били над 40-годишни. И двамата мъже отричат вина.

Годреш обвини и Харви Уайнстийн в сексуално посегателство във времето, когато е била на 24 години.

Според френски медийни публикации случилото се с Годреш е с изтекла давност.

Годреш заяви, че е чувствала подкрепа в САЩ, когато е разказала за извършеното от Уайнстийн, но не и във Франция, където режисьорите все още се смятат за свещени фигури с голяма власт. "Надявам се, че нещата ще се променят. Ще се променят ли? Вярвам в действията, не в аплаузите", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    22 1 Отговор
    Особено известна актриса ,а по боклука френски сериали ,които дават по каналите ,не се съмнявам ,че всички са от рода на"известната " актриса. Колкото по пада нивото на филмите и актьорите все повече се увеличава истерията на такива като тая.
  • 2 Пич

    23 3 Отговор
    Оцъклена от злоба , много грозна жена !!! Явно истинският проблем е , че " сексуалните престъпници " , не са искали по никакъв начин , точно тази да се намира на местопрестъплението !!!
  • 3 Иван Иванов

    13 2 Отговор
    Га иеде кифтетата не рева а сеги?
  • 4 мнение

    20 2 Отговор
    Стига, бе. Поне във Франция се надявам да не им минат номерата. Особено "сексизма във френската филмова индустрия" ...Ако й се беще обадил Ален Делон щеше да търчи преди вятъра... Как пък всички след 50 г. се сетиха, че били изнасилвани. За роля сами се хвърлят на режисьорите, а сега ... "приятно вспомнит" и ако може да се изкара някоя пара или пък да се сетят за нея. Потресена съм от нагостта им, но като са поживяли в Америка, простено да им е .
  • 5 хммм

    6 1 Отговор
    Макарончето сигурно е насилник над бабата.
  • 6 Съдията Дред

    17 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара, коги одърте, па и от години тая няма никакви ангажименти в скиното. Паре требат, не е шега.
  • 7 Соваж бейби

    5 0 Отговор
    Тази не я познавам,или поне не си я спомням ако е играла второстепенна роля в някой фр.сериал.Вярно е че мъжете с висок пост посягат на жените или шефове десетки случаи на потърпвеши,изгонване от работа ,или ако го пратиш на майн... спира те закача.На 10та минута чух че казва спряла училището на 15 години и няма диплома?!какво е търсила по улиците ,социалните и родителите и ??

    Коментиран от #8

  • 8 Секунда обърках се

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Ама това е съдбата на момиче без контрол,съжалявам
  • 9 ъхъ

    8 0 Отговор
    Да се насочи към аграрния сектор, там няма такива посегателства.
  • 10 Режисьор

    4 0 Отговор
    Маце, първо на дивана, после на екрана.