Last news in Fakti

7 Март, 2024 16:52 1 396 1

Агресия, лудост и абсурден хумор в новия сериал на Гай Ричи „The Gentlemen“ ТРЕЙЛЪР

  • гай ричи-
  • сериал-
  • нетфликс

Поредицата на Netflix тръгва от 7 март

Когато за първи път се срещнем с героя от новия сериал на Netflix на Гай Ричи, той не е точно това, което бихте очаквали от герой на Гай Ричи. Той е мироопазващ агент на Обединените нации с мисия за намаляване на напрежението. Може ли това наистина да продължи, тъй като това е сериал на Гай Ричи?

Съмнително, пише Асошиейтед прес.

“Господата” е завладяваща смесица от заплашителен трилър, сатира, сапунена опера, гангстерска лудост и абсурден хумор, в крайна сметка ще пръска кръв по стените, но се наслаждава на обещанието за насилие повече от самите действия.

“Като ‘Челюсти’”, казва членът на актьорския състав Макс Бийзли. “Не виждате тази акула за час и четвърт от филма. Но идеята за това е ужасяваща, знаете ли? И мисля, че това е доста умно.”

“Господата” е нещо като британски поглед върху “Breaking Bad” и проследява случващото се с английски аристократ, който наследява богато на активи, но бедно на пари имение и ферма, само за да открие, че има и огромна тайна ферма за плевели, управлявана от гангстери. В същото време той спешно трябва да спаси тромавия си по-голям брат от огромни дългове към още повече гангстери.

Как новотитулованият херцог се ориентира в този престъпен подземен свят задвижва осемте епизода. “Без да знаете, вие сте навлезли в свят, който не познавате” . Поредицата започва да се излъчва в четвъртък, 7 март.

Тео Джеймс играе ролята на херцога и казва, че е харесал “идеята за човек, който пада в заешка дупка, учи се да обича насилието и властта и какво означава това.”

Джеймс казва: „Той си мисли, че познава властта, защото е бил в армията и е част от аристокрацията, но осъзнава, че властта има много различни форми.“

“Господата” има типичния за Ричи поглед към престъпността, но е по-малко хиперкинетичен и неистов като много от филмите му като "Две димящи дула” позволявайки на сцените да дишат и на героите да се задълбочат. Броят на труповете е още по-малък.

“Трябваше да сме сигурни, че имаме герои, които чувстват, че могат да преживеят осем епизода и след това,” казва Джеймс.

Поредицата е отделена от едноименния филм на сценариста и режисьора от 2019 г. и включва измамници, мъж, танцуващ в костюм на пиле, винаги желаното присъствие на Вини Джоунс , маниакални убийства, заложници, обир на Lamborghini, няколко обезглавявания и саундтрак от хорове, пеещи религиозен текст.

Това е просто многостранна драма, която включва всичко, което публиката харесва - драма, комедия, екшън. Всичко е там.

В света на Ричи гангстерите от ниската класа, които носят анцузи, са същите като нахалните висши класи, които носят костюми от три части за $50 000 — и двете групи са достатъчно културни, за да оценят дизайна на класически Mercedes и правилно претопен 2002 Romanée-Conti.

„Той изтъква, че британската благородническа аристокрация наистина са оригиналните гангстери на британското класово общество”, казва Даниел Ингс, който играе по-големия брат на херцога. “Има нещо като необходимост да се борим за оцеляване и в двата свята.”

В сериала участват още Джоули Ричардсън, Джанкарло Еспозито, Шейн Уокър и Кая Скоделарио, която играе Сузи, много готина, но абсурдна представителка на подземния свят, която казва неща като: “След като започнете да убивате, трябва да довършете убийството.”

“Това беше един от редките моменти, в които мигновено разбрах, че искам да играя този герой с всяка фибра от съществото си. Веднага я обикнах и исках да ѝ вляза под кожата. Просто знаех, че мога да ѝ донеса нещо и че тя ще бъде вълнуваща”, казва Скоделарио.

“Особено в този свят - вселената на Гай Ричи, където много пъти фокусът е бил върху тези мъжки герои - мислех, че ще бъде наистина забавно и интересно да представя Сузи, която може някак си да върви с всички тях.”

Поредицата — написани от Ричи и Матю Рийд и с първите два епизода, режисирани от Ричи — се радва на изисканост с агресия, което е заглавието на пилотния епизод и може да бъде визитната картичка на Ричи тук. Има го и характерното му странно чувство за хумор.

“Намирането на границата между смешното и качественото забавление, но не прекалено наближаващо глупостта, намиране на драма, но не твърде драматично, така че да стане мелодраматично по всякакъв начин — изплитането на тази линия винаги е било много специфично и доста сложно нещо”, казва Джеймс.

Актьорският състав се надява, че сериалът може да намери световна публика, въпреки че е вкоренен в големите имения на Англия. В края на краищата става въпрос за нещо повече от херцог, който блъфира в света на престъпниците.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    4 0 Отговор
    От двадесет години едни и същи омръзнали до втръсване физиономии във всички холивудски филми с еднакви предсказуеми сценарии . Пълна скука!