Last news in Fakti

12 Март, 2024 17:03 2 232 14

Филм за легендарния Тома Спространов на София Филм Фест

  • тома спространов-
  • филм

„Пулсиращи тепета“ със софийска премиера в кино „Одеон“

„Той е човекът, който носеше истинската музика от Запад, прескачайки Желязната завеса“.

Филмът „Пулсиращи тепета“ за легендарния диджей и радиоводещ Тома Спространов ще бъде представен на софийската публика тази неделя, 17.03, от 17:00 часа, в кино Одеон.

Лентата проследява пъстрата съдба на човека, вкарал западната музика в родния ефир в годините на комунизма. „Целта ни бе да уловим неразривната връзка на Тома с музика. И щедростта, с която той я споделя с меломаните в изключително емоционални срещи, запечатани от нашата камера.“ , споделят авторите на филма Тодор Карагяуров и Тодор Башиянов.

Филм за легендарния Тома Спространов на София Филм Фест
Снимка: Фейсбук

Само преди няколко месеца Тома Спространов каза „сбогом“ на своята публика от радио ефира . Той води последното издание на култовото „Любопитно петолиние“ на 82 годишна възраст, с което е рекордьор сред своите колеги.

Филм за легендарния Тома Спространов на София Филм Фест
Снимка: Фейсбук

Билети за софийската премиера могат да бъдат закупени на касата на кино „Одеон“ , както и онлайн от сайта на София Филм Фест.

Филм за легендарния Тома Спространов на София Филм Фест
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    11 22 Отговор
    Легендарен доносник.... Легендарен мерзавец

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Хех

    4 24 Отговор
    истинската музика от Запад? Че тя по онова време, истинската музика идваше от Изток. Ама не я пускаха. Добре че дойде инженер Митко и като проби с маанетата... А вие за истинска... Просто западната чалга беше забранена, а забраненото винаги е по сладко. Ако не беше забранено, друго забранено щяхме да крадем и пущаме по кьошетата. Все пак, нали трябва да сме "герои"?

    Коментиран от #5

  • 3 Елена

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Как е възможно да се пише така за този човек? Той десетки години носеше радост и удоволствие на цели поколения!Прекрасен водещ, иродиран,добър и всеотдаен колега и приятел! Срам за такива хора, като пишещия по-горе, срам и за факти, че го е публикувал!

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Англичанката

    7 1 Отговор
    Томата беше мъж само дето кривна с Гергана Лазарова ама Господ му плати скъпо!!!
  • 5 Попов

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хех":

    По-некомпетентен пост не съм чел!Не се упражнявайте да пишете нелепи неща. Ако не сте компетентен/ какъвто явно сте/ не отнемайте времето на хората.Пишете само ако може нещо да кажете на хората!
  • 6 '83 - '85 година,

    18 1 Отговор
    всички дискотеки на Златните (Гданск, Велико Търново, Шипка, Плиска), започваха с Urgent на Foreigner и в този момент, момичетата откачаха... Така съм го запомнил Томата и разбира се, в казармата с "Пулсиращи ноти" от мини-транзисторче Сони. Жив и здрав да е!
  • 7 Пенчо

    9 2 Отговор
    Не знам какво има предвид автора под "истинска музика" но това е друга тема на разговор. Томата пускаше тази музика след определени процедури и разрешения от когото трябва и когато трябва! Жив и здрав да е много години! Бяла лястовица в тогвашния ефир е!
  • 8 бен Ходжа

    7 8 Отговор
    И аз му се радвах, докато не разбрах че е агент Ян - доносник на ДС. Но какъв да е бил, на кого ще позволят да има жив ефир, че и да пуска западна музика по време на комунизЪма...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мъдуратуру ду елиту

    3 2 Отговор
    Има нещо вярно, ама ... Ерудиран ... и не само заради правописа, а защото той Е! Емблематична фигура. Айде да не го цапаме и него!
  • 12 Скъпа Елена

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Елена":

    Изтриха 10, а допуснаха 11, при положение, че текста е 1:1? Томата, е п%4!
  • 13 Георги v.

    6 2 Отговор
    Легендарен, велик? Много обичаме изхвърлянията. Чак и филм направиха. Да не говорим, че е обикновен доносник. Ама, какво чудно има след като наградиха 133 естрададжии за "особени заслуги" при положение, че повечето от тях не стават за нищо.
  • 14 Радост за слуха

    1 1 Отговор
    Тома беше радост за слуха през соца!