Last news in Fakti

12 Май, 2014 18:16 2 623 0

Жулиет Бинош ще снима в София сюжет от Гренландия

  • жулиет бинош-
  • гейбриъл бърн-
  • филм-
  • българия-
  • софия-
  • робърт пири-
  • гренландия

Очакваме у нас и Гейбриъл Бърн - неин партньор в бъдещия филм

Холивудските звезди Гейбриъл Бърн („Стигмата“, „Обичайните заподозрени“) и Жулиет Бинош („Шоколад“, „Английският пациент“) пристигат в България за снимките на филма „Никой не обича нощта“ (Nadie quiere la noche). В екипа е и японската актриса Ринко Кикучи, позната най-вече с убедителната роля на глухонямо момиче в хита „Вавилон“. Снимките ще продължат у нас до средата на юни, а след това ще се пренесат в Тенерифе.

Сюжетът се развива в началото на ХХ век и е вдъхновен от живота на известния полярен изследовател Робърт Пири, но фокусът е върху неговата съпруга Жозефин (Бинош), която изоставя уредения си живот, за да изненада съпруга си по време на негово пътуване. Желанието й я отвеждат в едно от най-негостоприемните места на света. Срещата й с Алака (Кикучи), млада ескимоска, която очаква дете от Пири, преобръща живота и на двете жени.

Затрогващата и много лична история крие неочаквани обрати. Жозефин и Алака са от два различни свята, но по време на „голямата нощ“ (зимния период в Гренландия) единственото, което има значение, е силата на духа, нуждата от близост и желанието да помогнеш на друго човешко същество.  

Проектът е копродукция между три държави – България, Испания и Франция. Режисьор е Исабел Кошет. Сценарият е дело на Мигел Барос. Изпълнителен продуцент е Андрес Сантана, който започва работа по филма още преди две години. Копродуцент е испанката Антония Нава, а от българска страна – Ариел Илиефф и Димитър Гочев.

Първоначално за ролята на Йонас – колега на Пири и „страж” на Жозефин е бил избран Уилям Дефо, но поради здравословни проблеми актьорът е отказал участие. Носителят на „Златен глобус“ Гейбриъл Бърн е предложен от самата Жулиет Бинош, която наскоро работи с него по друг проект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА