Last news in Fakti

17 Август, 2014 13:22 1 206 0

Музикален маратон в Банско

  • банско-
  • концерт-
  • маратон

Концерт на култува сръбска банда

Аризонската мечта стана Банскалийска. Столицата на джаза бързо смени ритъма с концерта на култовата група „Ъндърграунд” и нагорещи до максимално града с балкански ритми. Точно в 1 часа и 1 минута след  полунощ  концертът  на формацията, създадена от Горан Брегович и Кустурица покрай филмите „Ъндърграунд” и „Циганско лято”, слезе от сцената.  Ъндърграундът  бе  тотален – да танцуваш туист и рокендрол на хитове като „Буба Мара” и „Калашников” бе факт.

От Банско музикантите от Сурговица продължиха европейското си турне в Лариса-Гърция, откъдето продължават концертите си изяви в Испания и Франция, съобщи мениджърът на групата Михаил Денев.

Саша Кръстич, един от трумата солисти на групата, племеник на най-големият сръбски композитор Рада Кръстич, обясни как се свири 4 часа за жадната за бурни балански ритми публика: „Свирим от душа и енергията, която получаваме от музиката, която извира от нас, и я предаваме на публиката. Искаме хората да усетят чувството, което блика от нас.”

Миле Аетович е познат на милиони фенове на филмите „Ъндърграунд” и „Циганско лято”. Той е най-старият член на групата и участва във всички съвместни кинотворби на Кустурица и Брегович.  Многократно е идвал в България, както и останалите членове от  бандата, и смята че техният стил е достъпен  за хора от всички националности, тъй като докосва директно сърцето и душата на слушателите и те трудно могат да останат равнодушни и приковани на едно място след първото изпълнение. „Златен Хермес” ще получи група „Ъндърграунд” от проект „Нашата красива България”  и от хотел „Хермес”, по чиято покана дойде в Банско култовата група, съобщи тяхната управителка Даниела Димитрова, която завърза незабравимо приятелство с американските изпълнителки Же Санд и Ийока, които също стнаха почетни гости на Чобанов хан по време на джаз феста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА