Last news in Fakti

26 Септември, 2015 12:55 1 467 0

Още един човек е заразен с антракс в Оброчище

  • антракс-
  • човек-
  • заразен-
  • оброчище

50-годишният син на починалата вчера жена е настанен в Инфекциозната болница

Още един човек е заразен с антракс в с. Оброчище, съобщи БНР.

Днес се очаква да приключи ваксинацията на домашните животни в балчишкото село Оброчище, където 73-годишна жена почина от антракс. До края на деня в село Оброчище трябва да бъдат ваксинирани общо 567 овце, 153 кози, 8 говеда и 4 коня. Очакват се и вторите проби от изследванията на починалата жена, които да потвърдят, че причина за смъртта е антракс.

50-годишният й син, който е заколил животното, също е заразен. Той е настанен в Инфекциозната болница във Варна. На близките, които са консумирали от заразеното месо, е назначено антибиотично лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА