1 152 1

Нов господар в британската съкровищница

Британското правителство осинови още една котка

Снимки Инстаграм
Снимки Инстаграм
Милена Трачева

Към отбора на лапичките, които неуморно ще бродят из лондонския дворец Уайтхол, се присъедини още един, трети член. Британското министерството на финансите прие в екипа си нова котка, наречена Гладстоун, съобщава британският вестник "Дейли Телеграф".

Той е черен на цвят и ще заедно с Лари и Палмерстън ще работи неуморно да избави правителството от мишки.

Гладстон е бил бездомно коте, настанено в приют за животни, преди да бъде "наето" от британската администрация на тази важна и отговорна позиция.

Той се присъединява към правителството в изключително бурно време - Лари и Палмерстън, котките от Даунинг стрийт 10 и и Форин Офис в момента са ангажирани с настървен спор за територията и влияние.

Лари е бил забелязан за накуцва, а на Палмерстън му липсва козина, може би останала в ноктите или зъбите на Лари.

18-месечният Гладстон реши да не губи и минута от времето си и благодарение на социалните мрежи скочи и с четирите лапи в спора между двамата старши служители на анти-мишата служба.

В инстаграм бе публикувана снимка черния котарак с надпис: "Аз през първия ми ден в моя нов дом. Хората трябва да ме държат в тази клетка в случай, че реша да хукна надолу по улицата, за да тормозя някакъв друг ловец на мишки наречен "Лари"... Лично аз никога не съм чувал за него."

Котката е кръстена на бившия премиер и канцлер Уилям Гладстон.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 09:33  31.07.16
    Боже с какви тъпотии ни занимават.

Напиши коментар:


Публикувай