Last news in Fakti

26 Август, 2016 19:32 1 807 2

Работи ли методът за пръстовия отпечатък в болниците?

  • работи-
  • методът-
  • пръстовия-
  • отпечатък-
  • болниците

Здравното министерство провери в Бургас има ли недоволни пациенти

Работи ли методът за пръстовия отпечатък в болниците? - 1

Как работи методът за прием в болницата с пръстов отпечатък? Месец след старта на поредната нова технология в здравеопазването, здравното министерство провери в Бургас има ли недоволни пациенти и затрудняват ли се лекарите, съобщи Нова телевизия.

Лилия Стефанова е един от първите пациенти, които влизат на лечение в Бургаската болница, след като са регистрирани чрез пръстовия идентификатор.

От здравното министерство успокояват ,че няма как да се злоупотребява с лични данни.

"Системата не генерира, не снема. Никъде няма класическия пръстов отпечатък, така, както е във филмите, в криминалните филми в „От местопрестъплението”, коментира д-р Ваньо Шарков, заместник-министър на здравеопазването.

В понеделник работещите с програмата ще получат нова, актуализирана програма.Те обаче все още е могат да преценят кой начин за работа им е по-лесен, нито кой е по-бърз.  

Очакваният ефект обаче е един: 

"Ще бъде спряно получаването на средства, които не са заработени", коментира зам.-директорът на МБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев. 

Така ще спре източването на здравната каса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антика

    0 0 Отговор
    "...Системата не генерира, не снема. Никъде няма класическия пръстов отпечатък, така, както е във филмите, в криминалните филми в „От местопрестъплението....". Интересно? Тогава системата явно е чудодейна? Вероятно си общува с екстрасенси и Ванга и говори от отвъдното, кой пациент кой е? Аз съм изумен - тази система тогава е съвършенната, щом прави, описаното от г-н Шарков? Може ли да има система, която снема отпечатъци тоест ги фиксира, без да ги сравни с някаква база данни? чие защо е цялата играчка тогава, само за да бучат палци пред диода камерата пациентите ли? Абе Шарков, вие ни взехте за канарчета бе? не забравяй, че сме "нация-техническа" според другаря Живков, който така и ни окъка техниката и нацията с тоталитаризма си де! но как ще фиксираш кой пациент кой е, ако камерата не е свързана с база данни където да има образец? Или камерат е за кеф и за усвояване на парици? Ами тъй кажи бе, да знаем, че всичко е толкова сигурно, че ако утре ни ползуват отпечатъците където е кеф на мафиотите, то не е от тия системи! Браво бе, вие сте направо гении, щом сте създали пръстово-отпечатъчна система, без база данни за сравнение с пациентските отпечатъци! Това сигурно и в ЦРУ не го могат като технология? Сега сигурно след това изявление всички техници по света се чудят какво чудо сме внедрили в болниците си? Очаквайте визита на японски инженери да почерпят опит от тази гениална система! Ти направо ме упплаши бе, човек? Да какво са тогава отпечатъци на входа, като няма да знаеш кой влиза? Поне личните карти пишеше.... Явно пак сте усвоили милионите в лапкане май? да знаеш, не ти вярвам! Никак! Няма нормален конструктор, който да пусне система за отпечатъци, без база за сравнение с образите на камерата. ИЮ щом има база тя винаги е в опасност дори и в секретен център да е поставена. Да не забравяме, че щом е създадено от чиляк, пак може чиляк да го открадне и прецака! Хакери поне под път и над път в тоя свят. Плашиш ме бе, човек? Пръстови отпечатъци, без база данни за сравнение? Това е чудо!
  • 2 антика

    0 0 Отговор
    Само още нещо докторе, не зная какв и назначават за министри и изобщо в тая ненормална държава от 72 години лъжекомунизъм и лъжедемокрация, но се позаинтересувай от принципите на работа на електронните системи! Системата може да ти даде температура на тялото само от допир, но това е термометър. Има системи по лимфите на кожата може да ти даде и редица състояния на организма, даже ДНК, но и това не става без база данни. Защото който и да е създаващ система за контрол или дори в частност пръстов отпечатък, ще иска да създаде и база за сравнение. дали се намира тук или другаде е друг въпрос? Но няма как да приемеш един посетител с пръстов отпечатък без да имаш въведена база за сравнение. защото на влизането ще влиза лицето Х, без други данни освен биотемтрични данни и отпечатък. Но ще се водят на лицето Х и на второто му влизане пак ще влиза лицето Х, ако не му зададеш кординати име. А когато ти влязат 4000 Х-а, ще се обърка всеки доктор. не можеш без база данни - лъжеш, че системата няма такива. Да и смартфоните ти казват температурата на тялото, но това е персонален телефон. И въпреки това няма начин тези данни да не ги изсмюква някоой от телефона ти... Въпроса е, защо ни будалкате управляващите? Няма начин да създадеш кодова защита без база данни. Значи просто не знаеш или лъжеш? Ако не знаеш, защо го твърдиш, министър си все пак? Ако пък лъжеш, защо? Мен не ме притеснява да вляза в клиника с пръстов отпечатък. Не се крия от никого освен от ядовете, щото много съм ги ял. Но ме притесняват именно ядовете. А когато тези данни ги докопа твой враг, който и не знаеш често защо ти е враг или е алчен рекетьор за някои баровци, тогава живота ти се срутгва заради чуждият кеф - като на Москов и твоят. Ако сте искали да не се източнва Здравна каса, щяхте законово да махнете здравната каса. като не внася човек няма и да го ограбят. Оставяте дсокторите сами да си търсят пациенти като на борсата и те ще се оправят! Ако е добър ще го търсят и ако имат хората пари. Ако нямат и не е добър ще бягат. Вие политиците сте вредните, създавате проблеми и ги умножавате. А от това не може да ни спаси ни Ванга, ни Господ. или сами трябва да се оправим и да ви разкараме такива или ще измрем и емигрираме.