1 305 0

Плъхове изгризаха пръстите на болно 2-годишно дете

Калина Петрова

2-годишно дете с ужасяващи нахапвания от плъхове лекуваха хирурзи от областната болница в Търново. Момченцето било прието на 19 август, а лекарите изпаднали в шок от вида на крачетата му, съобщи в. "24 часа".

Големите пръсти буквално били изгризани, а крайниците до коленете били целите в драскотини. “Фалангите на палците ги няма, извършена е хирургична обработка и са оставени за вторично заздравяване, тъй като има дефицит на тъкани. Поставена му е и противобясна ваксина”, обясни д-р Иван Манчев.

По данни на майката нещастието станало през нощта, докато спели в дома си в Сухиндол. Момченцето има вродени заболявания хидроцефалия и спина бифида, вследствие на които няма чувствителност на крайниците, обясниха медиците. Вероятно затова никой не е усетил зловещото нападение. За случая веднага били уведомени от агенцията за закрила на детето, които извършват проверка на условията, в които е отглеждано болното дете. Бил уведомен и кметът на Сухиндол Пламен Чернев. “За мен е необяснимо. Семейството живее при нормални условия. Това е първото им дете и те се грижат добре за него. Тежко увредено се роди и още тогава им предложиха да го настанят в дом, но те не го изоставиха, решиха да си го гледат. Майката е до него по 24 часа. Бащата е изключително притеснен, каза, че не е виждал досега плъхове в стаите. Всички се чудят как е възможно”, обясни кметът. Според Чернев не може да става дума за родителска небрежност. “Заспала съм само за три часа, като се събудих, видях нещо страшно”, пророни майката пред репортер на “24 часа” и отказа разговор. В петък тя и момченцето ѝ бяха изписани, но не се прибрали в Сухиндол, а отпътували при родители ѝ в Дупница.

 

Велико Търново / България


Напиши коментар:


Публикувай