2 038 0

5 храни, които пречат на доброто ви настроение

Дали промяна в начина ни на хранене може да промени настроението?

5 храни, които пречат на доброто ви настроение
Милена Трачева

Добрата храна означава добро настроение. Когато се храним правилно и здравословно, ние косвен подобряваме и своето настроение.

Лошото настроение, депресията, апатията, трудната подвижност и липсата на сили показват, че в мозъка е нарушено образуването на активни вещества като допамин, норепинефрин и серотонин. Техният синтез се стимулира от някои хормони, алкохол и лекарства, но също и от вещества, които се съдържат в някои храни. 

Всички имаме някаква представа кои са храните, които повишават настроението ни и ни карат да се чувстваме щастливи. Но кои са храните, които влияят негативно на нашето настроение?

Пържени фъстъци

В тях има високо съдържание на натрий, което води до депресии, умора, лошо настроение и главоболие.

Пакетирани десерти

Тези изкушения съдържат рафинирана захар и наситени масла, които водят до апатия и променливо настроение.

Маргарин

Високото съдържание на наситени мазнини в маргарина води до повишаване на килограмите и поява на целулит, което влияе лошо на настроението и самочувствието ни.

Консервирани храни

Освен високото съдържание на натрий, в консервираните храни има много сол и Е-та, които запушват артериите ни и изпращат негативни сигнали до мозъка ни.

Чипс

Той съдържа растително масло, което е с много Омега 6 мастни киселини, които разрушават Омега 3 към, които се стремим. Омега 6 киселините водят до възпаление и емоционални нестабилности.Напиши коментар:


Публикувай