5 301 0

Най-лесните за отглеждане стайни растения

За всеки, който се чувства неспособен да отгледа цвете

Снимки: Инстаграм, Тъмблър, Туитър
Снимки: Инстаграм, Тъмблър, Туитър
Милена Трачева

Има много ползи от това да отглеждате стайни растения. Те могат да пречистват въздуха и да повдигнат настроението ви. Но не всеки има търпението, усета и желанието да гледа растение в къщи.

За всички онези от вас, които също като мен, не са създадени да гледат нещо в саксия, ето 9 стайни растения, които са изключително лесни за отглеждане. Тези приятелчета не изискват много грижи, стилни са и внасят уют.

1. Алое

Алоето не се нуждае от много поливане. Нека почвата изсъхне и поставете това симпатично растение на топло място с изобилие от светлина.

2. Лавандула

Лавандулата е красива и същевременно устойчива. Просто я поставете на слънчево място и поливайте рядко.

3. Сансевиера / индийски меч

Сансевиерата, позната още и като индийски меч, рицарски меч, свекървин език, тъщин език или змийска кожа е стилно и здраво растение. Тя може да понесе слабата светлина и сухия въздух.4. Зелена лилия

Зелената лилия е популярно висящо растение. Тя се нуждае от светлина и вода. Лесна е за развъждане – просто трябва да поставите стръкче от нея в съд с вода или направо да го засадите във влажна почва и след няколко дни ще видите как малки коренчета започват да си проправят път надолу.5. Спатифилум / Лилия на мира

Лилията на мира е зашеметяваща и се предлага в бяло, розово или лилаво. Тя се нуждае единствено от слаба светлина, умерена температура и влажна почва.6. Сукуленти

Сукулентите биват изключително разнообразни и красиви. Има изобилие от видове, като общото между тях е, че се нуждаят от много малко грижи. Те са страхотни за терариуми или за направата на малки или големи декоративни пана или украса.

7. Кактуси

Точно като сукулентите, кактуси са приспособими, разнообразни и силни растения. Просто ги засадите и да ги оставят на мира. Не се нуждаят от много вода, така че ги поливайте рядко и по малко.

8. Дяволски бръшлян

Тези растения могат да виреят във всяко едно помещение. Няма значение дали слънчевата светлина е слаба или огрява цялото помещение. Оставете почвата да изсъхне, преди да го полеете отново.9. Билки

Най-добрите стайни растения са тези, които можете да ядете. Няма нищо по-приятно от свеж аромат на билки и подправки у дома. Отглеждането на такива растения у дома е не само лесно, но и полезно, практично и ще ви спести някой и друг лев, който иначе оставяте в кварталния плод и зеленчук. Сложете саксиите на перваза на прозореца в кухнята и поливайте през ден.Напиши коментар:


Публикувай