2 845 0

ВНИМАНИЕ: От плодовете и зеленчуците се дебелее

ВНИМАНИЕ: От плодовете и зеленчуците се дебелее
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Отдавна се знае, че яденето на плодове и зеленчуци е полезно за здравето - то стимулира имунната система и отблъсква глада за мазни храни. Но знаехте ли, че някои плодове и зеленчуци в действителност могат да попречат за намаляването на теглото ви? Едно проучване от Харвардското училище за обществено здраве разкрива истината зад някои "здравословни храни".

Сладката царевица е сред най-лошите нарушители - хората, които добавят допълнителна порция от златните зрънца, качват средно по 1 кг.

Следващ в списъка е любимият на всички грах. Малките зелени бобчета могат да добавят около 0,5 кг, ако се консумират ежедневно.

Всички знаем, че картофите са нишестени въглехидрати и не са препоръчителни при отслабване.

Зелето, лукът и прасковите са следващи в списъка, и трябва да се избягва редовното им консумиране.

Харвардското училище за обществено здраве стига до тези заключения след подробен анализ на хранителния режим на повече от 130 000 мъже и жени.

На всеки четири години - за период от цели 24 години - хората трябвало да отговарят на въпроса колко често консумират всяка от 131 различни храни, да се претеглят редовно и да дават информация за навиците си като тютюнопушене, спортуване, гледане на телевизия и други аспекти на техния начин на живот

В другия край на скалата имаме някои невероятно полезни плодове и зеленчуци, които освен това и спомагат за намаляване на килограмите.

Боровинките са най-добрите сред най-добрите, като от Харвард твърдят, че тези, които ги добавят към диетата си, са загубили средно 0,6 кг.

Следващ в този списък е карфиолът, след него сините сливи и накрая крушите - всички те са изключително полезни за здравето, във фитнеса и при отслабване.

Следващият път, когато се насочите към щанда с плодове и зеленчуци в местния супермаркет, имайте предвид това изследване.Напиши коментар:


Публикувай