1 292 0

Идеалният неделен обяд през зимата

Джолан с боб в гювеч

Венелина Маринова
Предлагаме ви тази традиционна българска рецепта от gotvach.bg, която е идеална за студения почивен ден: Продукти: 1 или 2 бр. свински джолан

1 кг боб

2 глави лук

1 бр. зелена чушка

2 бр. моркови

4 с.л. доматено пюре

1 връзка джоджен

сол

червен пипер

Начин на приготвяне

Накиснете боба за два часа. Изхвърлете водата и долейте нова. Сложете боба да заври. Изцедете и прехвърлете в тава. Нарежете зеленчуците и джоджена и ги прибавете към боба. 

Сипете една чаена чаша вода, доматеното пюре, една ч.л.сол и разбъркайте. В глинен съд сложете половината от сместа. 

Посолете леко месото, втрийте го с червен пипер и го поставете в глинения съд. Отгоре добавете останалата част от боба. Ако водата не покрива вашето ястие, долейте още.

Затворете съда с капак и печете един час на 200 градуса. После намалете фурната на 100 градуса и оставете ястието вътре за още пет часа.



Напиши коментар:


Публикувай