1 100 1

4 полезни съвета за Коледно пазаруване

Венелина Маринова

На някои може да се стори твърде рано, но денят преди Черния петък с огормните намаления е точният момент да обърнете внимание на тези 4 полезни съвета, с които да си спестите главоболието и да опазите портфейла си от прекомерни разходи за коледни подаръци, съветват специалистите в сайта pariteni.bg.

1. Едно от най-важните неща, преди да започне коледното фиаско, е да знаете за кого пазарувате. Винаги е по-лесно, когато предварително сте подготвили списък и бюджет, разбира се. Из интернет пространството може да попаднете на изключително полезни шаблони за изготвяне и организиране на празничното пазаруване. Удобството при тях, е че можете да ги достъпвате онлайн, ако е необходимо дори и редактирате, независимо от времето, в което решите и мястото, където се намирате.

2. Следващата важна стъпка е предварително да проведете онлайн проучване. Оглеждайте се за празничните отстъпки, които дебнат от всяка брошура. Сравнявайте на воля, за да сте сигурни, че ще направите най-добрия избор, съобразно бюджета, който сте определили. Проучвания сочат, че пазаруването в брой намалява разходите ви с 23%.

3. Един хитър трик е най-напред да направите по-евтините покупки. Според психолози, когато плащате първо за нещо скъпо, мозъкът ви губи представа за това дали всяка следваща покупка е изгодна. Така че след като сте платили над 300 лева за PlayStation, след това лесно бихте дали 40 лева за комплект лего, вместо 30 лева, например.

4. Ако сте решили да пазарувате онлайн, имайте предвид, че не навсякъде може да се възползвате от безплатна доставка. Възможно е цената да достига до 10 лв. Направете поръчките си възможно най-рано, за да пристигнат навреме. И внимавайте – когато пазарувате в интернет, е много лесно да се захласнете по стоки, които не са ви необходими. Придържайте се към списъка си.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 11:30  24.11.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай