2 547 1

Бий ме! Обичам те!

Венелина Маринова

В следващото видето, разпространено от Организация на обединените нации, ще видите как жените предизвикват мъжете да ги бият!

Шоков материал, който повдига множество въпроси, свързани с насилието, упражнявано (и до ден днешен) върху жените, сподели сайтът woman.hotnew.bg.

Реализирано от офиса на обединение сили в Пакистан, видеото със заглавие “Try To Beat Me, I Am Unbeatable” отбелязва началото на нова кампания в защита на жените по света, подложени на насилие. Инициатива, която е едновременно очаквана и не. Всеизвестно е, че в ислямските държави жената е считана за низше същество, затова от една страна е нормално този зов да идва оттам, от друга е учудваща, предвид рисковете, които ще поемат тези, които я подкрепят.

#BeatMe: универсално послание

Според Жамшед Кази, официален представител на женската общност на ООН в Пакистан, "кампанията #BeatMe провокира, така че съвременното общество да осъзнае, че словесно и/или физическо насилие, упражнявани върху жените в Пакистан и по света, е недопустимо и не може да продължава. Ако жени са подлагани на побой, изгаряния или са обречени на смърт без тези действия да бъдат наказани, то тогава за какво са всички усилия, които полагаме в името на равенството между мъже и жени и не само. По цял свят има силни, талантливи и смели жени. Тази кампания е в тяхна чест и за това, че са непобедими."

25 ноември е обявен за Международен ден за борба с насилието срещу жените.

Денят е по инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие и др.), упражнявано върху жени, и е обявен за такъв ден с Резолюция 54/134 на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Васичка Атанасова
    Отговор
    1 12:37  25.11.16
    НЯКОЙ ЖЕНИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ БОЯ

Напиши коментар:


Публикувай