1 422 1

Важен съвет за безопасност на вашите деца в колата

Венелина Маринова

Ако планирате да пътувате със семейството си за празниците, имайте предвид, че може да излагате децата си на опасност, без дори да го осъзнавате. Експертите казват, че ако сложите детето си в столчето за кола, докато носи дебело зимно палто, или пухено яке вашето дете може да бъде изложено на повишен риск от нараняване в автомобилна катастрофа, съобщават beu.bg.

Когато сте стегнали детето си с ремъци в столчето за кола, докато то е облеченo с пухено палто, ремъците всъщност са по-свободни, отколкото трябва да бъдат, защото дрехата създава празно място между тялото на детето и колана за безопасност. Детето може да се чувства здраво стегнато, но всъщност не е достатъчно за неговата безопасност. Това видео показва колко голяма е разликата:

В случай на катастрофа, пухкавото яке компресира, което създава опасно пространство за тялото на детето, възможност за движение и дори шанс да бъде напълно изтласкано от седалката на колата. Шоуто Днес /Today провежда тест катастрофа с участието на манекен в пухено яке, и резултатите са ужасяващи за всеки родител.

Блогър по безопасност на движението The Car Seat Lady съветва, детето да влиза в колата с разкопчано палто , което да се свали веднага, когато колата потегли. Коланите трябва да са така стегнати, че да не могат да се хванат с ръце. След като е привързано с колан, вие може да завиете детето с одеяло или да сложите самото палто отзад, за да му е топло.

Използването на столче за кола или допълнителна седалка драстично намалява риска за нараняване на детето по време на автомобилна катастрофа, според „Центрове за контрол и превенция на заболяванията”. Специалисти съветват да возите детето си на задната седалка до 12-годишна възраст, и за предпочитане в средата , където е най-сигурното място в превозното средство.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 10:24  06.12.16
    ( Коланите трябва да са така стегнати, че да не могат да се хванат с ръце. ) Някой мисли ли и за удобството на това дете? Представям си как се чувства и ако пътува 1 час така стегнато. Понякога съветите са измислени. Да не би ако е с дрехата, да излезе от нея през коланите при инцидент?

Напиши коментар:


Публикувай