Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 22:18 1 562 0

Продава се рокля на Ейми Уайнхаус

  • ейми уайнхаус-
  • ейми-
  • уайнхаус-
  • рокля-
  • търг

Лондонската аукционна къща "Кери Тейлър" ще предложи на търг на 29 ноември роклята, с която покойната британска поп-певица Ейми Уайнхаус фигурира на обложката на нейния най-успешен албум "Back to Black", съобщиха от "Кери Тейлър".

 
Роклята е дело на младата дизайнерка от тайландски произход Дисая, тогава студентка в лондонския колеж "Сейнт Мартин", която е изработила дрехата специално за рекламните снимки. 
 
Албумът "Back to Black" е вторият в кариерата на Ейми Уайнхаус, но певицата все още не е била особено известна и много дизайнери отхвърлили офертата да й ушият рокля. 
 
Дисая приела предложението с надеждата, че младежки и смел дизайн ще подхожда на певица като Ейми Уайнхаус. Тя й предложила няколко свои модела и било решено, че най-добре ще й подхожда малка кремава шифонова рокля. 
 
След снимките дрехата била върната на дизайнерката, която я е пазила досега, но след смъртта на Ейми е решила да я продаде, като печалбата ще бъде дарена на фондацията "Ейми Уайнхаус". 

 
 
Информацията е на БГНЕС/РИА Новости


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА