1 640 0

Топ 7 храни за здрава храносмилателна система

Стефанаки Йоанис

Януари е месец, в които обикновено се грижим за своята форма, след преяждането по празниците. Освен това, през този месец се опитваме да повишим имунитета си и да се предпазим от върлуващите грипове. Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и започването на строги диети. Всъщност, трябва да се погрижим за храносмилателната система. Foodpanda, подбра топ храните, които ще повишат имунитета и ще намалят талията ви.

1. Кокос- изпълнен е с фибри и здравословни мазнини, който ще ви предпазят от преяждане по време на хранене.

2. Бадеми- богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.

3. Маслини- те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.

4. Кестеново брашно- опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.

5. Сушени плодове- сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.

6. Картофи- варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри, минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.

7. Кисело мляко- ти прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.

България


Напиши коментар:


Публикувай