8 855 2

Зърната са източник на удоволствие

Зърната са източник на удоволствие
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Зърната на гърдите са естествена част от женското тяло и имат различни функции.Те могат да бъдат в различни цвят, форма и размер. Освен отговорната функция да служат в процеса на кърмене на бебето, те са и източник на удоволствие. В определени случаи зърната могат да служат като предупредителен знак за потенциален здравословен проблем. Прочетете няколко важни факта за женските зърна:

Размер

Размерът на женските зърна, както и на ареолите, е различен при всяка жена. Всичко е индивидуално и нормално, тъй като няма единен критерий за размер, както и при гърдите. Наддаването на тегло и забременяването могат да повлияят на размера на зърната.

Цвят

Цветът на женските зърна също е различен при всяка жена - той варира от бледо розово до тъмно кафяво. Пигментът в тази област от женското тяло зависи както от етническия произход на жената, така и от тена на кожата на останалата част на тялото ѝ. През бременността, поради хормоналните промени в тялото, цветът на зърната се променя, понякога за постоянно.

Зърната са ерогенна зона

Зърната са източник на сексуално удоволствие за много жени. Стимулацията на зърната се отразява върху центъра в мозъка, отговорен за удоволствието, по същия начин, както при стимулация на клитора и влагалището. И това може да доведе до оргазъм. За съжаление, на този вид оргазъм се радват много малко жени.

Кърменето може да нарани зърната

Голяма част от майките са се сблъсквали с неприятната действителност в началото на кърменето – болка, напукване, кървене. За тези проблеми има специални мехлеми, предварителната подготовка на зърната също помага. Но ако тези симптоми не изчезнат скоро, е необходима консултация с лекар.

Кожата на зърната не е гладка

Подутините в зоната на ареолата могат да бъдат космени фоликули, канали, мастни жлези и е напълно нормално да ги има. Но ако забележите странен обрив в тази част от гърдите си, който не отминава в рамките на няколко седмици, трябва да се консултирате с лекар.

Секрет от зърната

Нормално е да има малко секрет, изтичащ след стискане на зърното. Ако обаче от зърната ви изтича бял или кремав секрет (без да ги притискате), е необходим медицински преглед. Кървавият секрет пък би могъл да е знак за рак на гърдата. Задължително потърсете лекарско мнение при всяко нещо, свързано със зърната, което ви се струва необичайно.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Този
  Отговор
  1 06:50  20.02.17
  Браво Вении,ето тук ти е силата Мноого добре се справяш.

  Коментиран от #2

 • Танас
  Отговор
  2 07:13  20.02.17

  До коментар #1 от "Бай Този":

  Венито е ...неам думи...ке я напраим министър ...на сексторизмот!)))))

Напиши коментар:


Публикувай