1 241 1

Спането със сутиен е вредно

Анатоли Стайков

Много дами вярват, че ако спят със сутиен, ще предпазят гърдите си от увисване. Подобно убеждение е споделяла дори екранната икона Мерилин Монро. Британски експерт, цитиран от в. "Дейли експрес", отрича широко разпространеното схващане и предупреждава, че тази практика може да бъде опасна.

Д-р Сет Ранкин от Доктърс Клиник в Лондон обяснява, че с напредването на възрастта тъканите в областта на гърдите губят своята еластичност и увисването на атрибутите е неизбежен резултат.

Експертът предупреждава, че носенето на сутиен не помага да се предотврати ефектът от гравитацията върху бюста. Спането със сутиен също не е от полза и дори може да бъде опасно.

Специалистът обяснява, че сутиените ограничават лимфните жлези около гърдите и подмишницата, които допринасят за отвеждането на токсични вторични продукти извън гърдите.

С оглед на това д-р Ранкин препоръчва жените да избягват да спят със сутиени, както и да не носят твърде тясно горно бельо.

Великобритания


Още по темата

 • За ползите и вредите от сутиена

  За ползите и вредите от сутиена

  Жените носят сутиен, за да изглежда бюстът им красив и добре оформен, но и да бъде здрав. Повечето жени не излизат навън без сутиен, тъй като той, ...
  15.02.2017
  4 995
  10
 • Как винаги да сте секси с избора на бельо

  Как винаги да сте секси с избора на бельо

  Въпреки че е под дрехите, бельото може да развали цялата ви визия, ако не е подбрано правилно. За да сте спокойна и уверена във външния си вид, ...
  27.01.2017
  2 125
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патето Яки
  Отговор
  1 10:31  22.02.17
  Вредно е за мъжете предимно, лишават ги от любимите играчки.

Напиши коментар:


Публикувай