862 0

11-годишно момиче проектира протеза, която изстрелва блясък

Младата изобретателка смята, че творението ѝ трябва да струва 4 долара

11-годишно момиче проектира протеза, която изстрелва блясък
Снимки: Фейсбук
Милена Трачева

Светът се нуждае от повече блясък и 11-годишната изобретателка Джордан Рийвс знае това. Тя е проектирала и създала протеза за ръка, която изстрелва бляскави частици (брокат). Проектът ѝ носи гръмкото име „Еднорог“.

Почти цялата ръка е създадена на 3D принтер и използва сгъстен въздух, за да изстрелва брокат.

Завършеното изобретение е било представено за пръв път пред съдиите от телевизионното шоу на Рейчъл Рей — Shark Tank, през януари и оттогава насам не спира да впечатлява и удивлява хиляди, дори милиони хора в социалните мрежи.

Младата изобретателка смята, че творението ѝ трябва да се продава за "четири долара", въпреки мнението на журито, което предложи цената му да бъде много по-висока.

"Можеш да продаваш протезата за сто или повече долара", предлага един от съдиите, а друг представител на журито допълва: "А аз познавам родителите, които биха намразили това и децата, които ще се влюбят в него“.

Джордан е родена с физически недъг — нейната лява ръка свършва там, където е лакътят и тя цял живот е носила протези. Може би точно заради това ѝ е хрумнала невероятната идея за протеза, която изстрелва брокат.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай