407 0

Полъх от позитивни реге вибрации нахлува у нас в унисон с пролетта

DUBFILES в комбинация с LO, Jacob, Jules I и Forelock пристигат на 6 април в София

Полъх от позитивни реге вибрации нахлува у нас в унисон с пролетта
Милена Трачева

Пролетта идва и трябва да я посрещнем подобаващо. Полъх от позитивни реге вибрации ще нахлуят в страната, заедно с проекта DUBFILES, състоящ се от тримата вокали на MELLOW MOOD и реге гласището FORELOCK, ръководени от реге-дъб маестрото Paolo Baldini. Те ще пристигнат у нас за концерт на 6 април и ще отнесат българската публика към музикалния флоу на Ямайка.

Несъмнено DUBFILES е един от най-големите феномени на световната реге сцена за последните няколко години. Ръководен от дъб-гурото Paolo Baldini, проектът успява да обедини един от най-силните имена от световната реге сцена и да създаде оригинални и креативни ридими, пулсиращи от рутс реге до рокстеди и трайбъл клъбин. Експлозивни и енергизиращи са и лайвовете на формацията, които пък им спечелват заслужена позиция в афишите на всички големи фестивали.

В това почитателите на тази музика у нас ще имат възможност да се убедят сами на 6 април, когато музикантите ще излязат на българска сцена.

Българска подкрепа в събитието ще окажат местните реге герои Zafayah & Jahmmi Youth, които имат вече записана колаборация с проекта. Selector Lazy Face е подбрал най-интересната си селекция от първокачествено реге, с което да сгрее обстановката.

Италианската реге банда MELLOW MOOD, автор на емблематичното реге парче Dance inna Babylon, е създадена през 2005-а от близнаците Jacob и LO Garzia, Federico Mazzolo (барабани), Enrico Bernardini (клавири), Giulio Frausin (бас) и Stefano и Roberto Salmaso Dazzan (horn section). Официално дебютират през 2009-а, когато бял свят вижда първият им албум, озаглавен "Move!" и продуциран от Paolo Baldini, който по-късно става техен звуков архитект и дъб-мастър. Албумът бележи първата „стъпка“ бандата на международната реге сцена, достига неочакван успех, а двата сингъла “Only You” и “Dance Inna Babylon” се радват на над десет милиона гледания в YouTube.

Искрените им и зареждащи концерти им спечелват признание от най-голямото реге събитие в Европа — Rototom Sunsplash, което им връчва тежкото определение най-добра италианска реге банда. Следват години на интензивни турнета и артистично развитие, а 2012-а се връщат в студиото, за да запишат “Well Well Well”. Парчетата в албума са елегантни и интензивни, разкриващи все по-нарастващия потенциал на бандата. Албумът изстрелва Mellow Mood сред главните герои на новото реге. През втората половина на 2013-а се появяват синглите “Dig Dig Dig” и “Extra Love” с реге легендата Tanya Stephens, а 2014-а излиза албумът "Twinz“, отличаващ се с впечатляващи международни колаборации и преоткриването на рутс музиката с едно по-дълбоко познаване на най-новия ямайски саунд.

Само година по-късно се появява и "2 The World", отново издаден от най-важният независим лейбъл в Италия La Tempesta, в който се включват както национални — в лицето на Forelock и Andrew I, така и ямайски артисти — Tanya Stephens, Jah9, Hempress Sativa, Gideon & Selah. С него групата финално отстоява позициите си на световния реге пейзаж и престижното място във фестивалните лайнъпи.
Paolo Baldini a.k.a. DUBFILES спокойно може да бъде наричан шестият член на семейство Mellow Mood. През годините той създава многобройни ридими за групата и зрелищно се включва с живите изпълнения на бандата.

Към този взривоопасен реге коктейл към сцената ще се присъедини и FORELOCK — несъмнено най-обещаващият глас на италианската реге сцена според реге общността и член на проекта DUBFILES се случва от 2013-а.Напиши коментар:


Публикувай