1 390 2

Евровизия с уникално предложение към руската участничка (ВИДЕО)

Украйна издаде забрана за влизане в страната на Юлия Самойлова

Евровизия с уникално предложение към руската участничка (ВИДЕО)
Снимка: Евровизия
Милена Трачева

Организаторите на „Евровизия“ отправиха безпрецедентно предложение към руската участничка в конкурса Юлия Самойлова, след като в сряда Киев издаде забрана на певицата да влиза в страната.

Самойлова ще има възможността да се включи в конкурса чрез сателитна връзка.

В комюнике, публикувано от централата в Женева, Европейският съюз за радио и телевизия посочва, че е "положил много усилия, за да намери решение" на създалата се ситуация, която не позволява на руската певица да участва в конкурса на 13 май.

Предложението за спътникова връзка е "безпрецедентно", посочва организацията в своето комюнике, публикувано на официалната страница на конкурса в четвъртък. "Ако Русия достигне до финала, ще важи същото решение."

На 22 март украинските власти издадоха забрана за пътуване на руския участник в конкурса „Евровизия“. Причина за решението, което има давност 3 години, стана посещението на изпълнителката в Крим, който Москва анексира през 2014 г.

Според Киев, 27-годишната Самойлова е влязла незаконно в Крим за концерт през 2015 г., преминавайки директно от Русия, а не през територията на Украйна.

Европейският съюз за радио и телевизия, който създаде конкурса, заяви, че е "дълбоко разочарован" от решението на Украйна, която тази година е домакин на финала на „Евровизия“.

"Ние трябва да уважаваме законите на страната домакин, но въпреки това сме дълбоко разочарован от решението на местните власти, тъй като смятаме, че то е в противоречие, както с духа на конкурса, така и на идеята за цялост, която лежи в основата на нашите ценности", се казва в първото изявление.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Zax
  Отговор
  1 19:49  24.03.17
  Трябва да са болни ако се съгласят на такава порнография!
 • Гад
  Отговор
  2 17:53  26.03.17
  И сега ако вземе да спечели Евровизията хохлите ще се на.ерат от яд

Напиши коментар:


Публикувай