Last news in Fakti

2 Април, 2017 17:02 6 139 5

Маската на Джак Изкормвача падна

  • джак изкормвача-
  • самоличност-
  • уолтър сикерт-
  • художник-
  • мистерия-
  • патриша корнуел

Мащабно разследване за 6 млн. лири разкри мистерията около самоличността на прочутия сериен убиец

Маската на Джак Изкормвача падна - 1
Снимка: shutterstock

Писателката, посветила голяма част от живота си на търсенето на самоличността на Джак Изкормвача, твърди, че личното ѝ разследване е дало резултат и тайната е разбулена. Патриша Корнуел, която е автор на две книги за известния убиец, е похарчила почти 6 млн. паунда, в опита си да открие истинската му самоличност.

Съвсем наскоро Корнуел обяви, че самоличността на легендарния и брутален сериен убиец — Джак Изкормвача — е разкрита веднъж завинаги. След продължително и много скъпо разследване, тя най-накрая е убедена, че зад зловещите убийства, извършени в Уайтчапъл, Лондон, в периода между август и ноември 1888 г., стои известният британски художник импресионист Уолтър Сикерт.

Самоличността на Джак Изкормвача е сред най-обсъжданите криминални мистерии и въпреки многобройните теории и разследвания, тя никога не е открита. До сега.

Смята се, че бруталният сериен убиец е отнел живота най-малко на пет жени. Корнуел обаче заявява, че жертвите му може да са 15.

Писателката е похарчила почти 6 милиона паунда в стремежа си да разбули тайната около самоличността на убиеца, която в разследването ѝ е описана като "окончателно разрешаване" на дългогодишната мистерия.

"Похарчих около 5.7 млн. паунда за цялото си разследване, в което се допитвах до някои от най-добрите и най-блестящи експерти в света. Много хора не биха могли да направят това, което направих аз, най-вече поради липса на средства", обяснява пред в. "Експрес" Корнуел.

Авторката на криминални романи, която за пръв път изказа теорията си за Сикерт в своята книга от 2002 г., сега представя нови доказателства по случая в новата си книга "Изкормвачът: Тайният живот на Уолтър Сикерт".

Художникът, който се премества в Англия от Германия през 1868 г., е бил обсебен от престъпленията на Джак Изкормвача. Корнуел твърди, че Сикерт се обличал като Изкормвача, докато рисува и дори признавал пред приятели, "че не би имал нищо против да убива и яде сурова плът."

Авторът обръща внимание и на смущаващия характер на неговите картини, както и тяхната прилика със сцените на убийства, извършени от Изкормвача.

Една от картините — Nuit d'Ete — зловещо напомня за смъртта на жертвата Мери Кели. Друга картина, показва проститутка с черна линия върху лицето, подобна на разреза, който се вижда на снимката от аутопсията на Катрин Едоус. Американската писателка казва също, че едно от платната на Сикерт все още е окачено на показ в Скотланд Ярд.

Тя твърди още, че странните драскулки по бележките на Сикерт са много подобни на тези в писмата, които Изкормвачът пише на полицията по онова време.

Корнуел, която е купила бюрото и много от картините на Сикерт, за ДНК тестове, припомни, че по време на цялото ѝ разследване е била "внимателно наблюдавана" от онези, които не желаят истината да излезе наяве.Маската на Джак Изкормвача падна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 0 Отговор
    някой май много иска да продаде новата си книга добре...
  • 2 Вввв

    4 0 Отговор
    6 млн. паунда има за избиване 😂😂😂
  • 3 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    с една лъжа и хоп пак сме напред с матриала
  • 4 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Има логика - най-лесно е да се скриеш...пред очите на всички.Само,че е минало много време,следите отдавна са изстинали и нищо не може да се докаже с абсолютна точност.Колкото и да е правдоподобна тази версия си остава само една от многото хипотези.
  • 5 гощо

    1 0 Отговор
    Дали художника е имал БеНве?!?!